Peste 220 de luptători şi-au măsurat forţele

Astăzi, 10 februarie, în satul Ermoclia a avut loc Turneul Republican la lupte libere/greco-romane, ediția 2024, în cinstea antrenorului emerit al Republicii Moldova Vladimir Culacli, care a educat și inspirat mai multe generații de luptători de performanță din raionul Ştefan Vodă.

La eveniment au venit să-şi măsoare forţele peste 220 de copii și tineri sportivi din 17 raioane ale Moldovei și regiunea transnistreană. Scopul Turneului a fost de a promova luptele greco-romane, aprecierea nivelului de pregătire a tinerilor și desemnarea celor mai puternici sportivi.

Pe covorul de luptă s-a produs  o adevărată artă – de la tehnica rafinată la forța fizică pură. Adversarii și-au pus la încercare și au demonstrat o combinație de abilități fizice, tehnice și mentale: concentrare, disciplină, capacitatea de a lua decizii rapide, buna coordonare, agilitate, forța și rezistența.

Turneul s-a desfășurat  într-un mod spectaculos, plin de tensiune și energie. Iar în finală au ieșit cei mai puternici luptători la diferite categorii de greutate. Aceste performanțe extraordinare sunt rezultatul muncii asidue și a pasiunii pentru sport a tinerilor luptători, dar și a susținerii necondiționate a antrenorilor lor dedicați.

Prin organizarea de asemenea evenimente și performanțele tinerilor sportivi sunt un exemplu de excelență și determinare pentru semeni, încurajându-i să se implice activ în activități fizice și promovarea unui mod sănătos de viață.

Recommended Posts