Noutăți

Comemorarea ostaşilor căzuţi în războiul din Afganistan

La 13 februarie 2017 s-au împlinit 28 de ani de la retragerea trupelor sovietice din  Afganistan. Cu această ocazie, la 14 februarie, în oraşul Ștefan Vodă, la memorialul ostaşilor căzuţi în războiul din Afganistan s-a desfășurat manifestația de comemorare a victimelor căzute în conflictul armat din Afganistan. Evenimentul a adunat în jurul monumentului veteranii războiului din Afganistan, conducerea raionului, funcționarii publici din cadrul aparatului președintelui raionului și primăriei urbei, șefii direcțiilor Consiliului raional, instituțiilor, serviciilor desconcentrate și descentralizate, colaboratorii Inspectoratului de poliție. Mitingul a fost deschis de către președintele raionului dl Nicolae Molozea care a menționat că e important să nu dăm uitării acel eveniment tragic al istoriei, să-i omagiem pe cei căzuți pe câmpul de luptă. Dl Molozea a anunțat un moment de reculegere. Președintele raionului și-a exprimat recunoștința participanților la război care au apărat suveranitatea și integritatea țării în conflictul armat de pe Nistru. Cu emoții cutremurătoare a vorbit despre camarazii săi căzuți în lupte în țara străină dl Vasile Railean, președintele organizației raionale a veteranilor luptelor din Afganistan. Este regretabil faptul că promisiunile făcute de Ministerul Sănătății privind asigurarea cu poliță de asigurări medicale a „afganezilor” au rămas neîndeplinite, a menționat dl Railean. Totodată dumnealui a adus mulțumiri medicilor care acordă membrelor organizației ajutorul medical necesar. Atitudinea unora din reprezentanții autorităților publice locale de nivelul I față de părinții celor decedați în Afganistan, din păcate, lasă mult de dorit, a făcut încă o constatare tristă dl Railean.

A fost alături de „afganezi” și dl Sergiu Dodon, președintele organizaţiei veteranilor conflictului armat de pe Nistru, care a înmânat dlui Railean o diplomă din partea organizației republicane.

La finele acțiunii organizate în comun cu direcția cultură, tineret și sport cei prezenți la comemorare au depus flori în memoria ostașilor, care nu s-au întors de pe câmpul de luptă.

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”

DSC00087 DSC00091 DSC00093 DSC00095 DSC00099 DSC00101 DSC00106 DSC00111