Comemorarea ostașilor căzuți în războiul din Afganistan

În ziua de 14 februarie 2024, a avut loc manifestația de comemorare cu prilejul aniversării a 35-a de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan.

La monumentul edificat în memoria ostașilor căzuți pe câmpurile de luptă la îndeplinirea datoriei pe pământul străin, au venit zeci de oameni: veteranii afgani, conducerea raionului, funcționari ai Consiliului raional și a primăriei Ștefan Vodă, angajați ai instituțiilor publice.

Mesaje de apreciere și recunoștință din partea autorităților locale la adresa veteranilor – purtători ai valorilor morale călite în lupte, au fost rostite de către președintele raionului, Olga Luchian și primarul or.Ștefan Vodă, Cociu Vladislav. În numele veteranilor afganezi, a vorbit Vasile Railean, președintele UVRA Ștefan Vodă.

Pentru cei cinci ostași internaţionalişti născuți în raionul nostru și căzuți în Afganistan: Sîrghi Anatol din s.Talmaza; Timotin Serghei din s.Olăneşti; Ungureanu Serghei din s.Răscăieţi; Tabacari Alexandru, din s.Carahasani; Tărchilă Alexei din s.Purcari, ale căror nume sunt încrustate pentru vecie pe plitele de marmoră a monumentului, s-a ținut un minut de reculegere și s-a oficiat slujba de pomenire.

Evenimentul ,,Uniți prin suferințe”, organizat de Casa de Cultură din or.Ștefan Vodă, a finalizat cu depunere de flori.

Recommended Posts