Campania de informare AIPA-2024

Pe data de 02 februarie 2024 a avut loc sesiunea de Informare AIPA-2024 în or. Ștefan Vodă, în incinta Consiliului raional cu genericul: Agricultura și mediul rural – oportunități de subvenționare.  

Campania de informare are ca scop familiarizarea antreprenorilor, producătorilor agricoli, fermierilor și tinerilor antreprenori din sectorul agricol despre suportul financiar disponibil și cum poate fi accesate fondurile nerambursabile acordate prin FNDAMR la scară națională prin intermediul Subdiviziunilor Teritoriale ale AIPA, precum și absorbției corecte a resurselor financiare.

Directorul adjunct AIPA, dna Diana Coșalîc, a prezentat proiectele de subvenționare în agricultură și mediul rural pe fiecare măsură în parte cu modificările și completările ulterioare, totodată producătorii agricoli din raion au avut posibilitatea să vină cu propuneri și sugestii de îmbunătățire a procesului de subvenționare.

Cei peste 65 de agenți economici din sectorul agrar și primarii localităților prezenți la eveniment, au avut posibilitatea de a interveni cu întrebări și au împărtășit problemele cu care se confruntă pe parcursul anului agricol. Platforma de discuții a fost una lucrativă și constructivă.

Suplimentar, au fost invitați cu prezentări: compania Agrodor cu principalele domenii de activitate: Proiectarea, instalarea și deservirea la cheie a sistemelor de irigare; Comercializarea fertilizanților, semințelor și instrumentelor horticole; Producerea materialului săditor viticol și compania Agricos Tech SRL, dealerul oficial al XAG, o companie agricolă inteligentă și unul dintre cei mai mari producători industriali de UAV-uri și roboți din lume.

Cei prezenți la seminar au rămas mulțumiți și satisfăcuți de oportunitățile care li se propun din partea statului.

                                                                                 Diana RUSU, șefă DAA

 

Recommended Posts