Astăzi a fost audiat bugetul raional pentru anul 2024

Astăzi, 18 decembrie, s-au desfășurat audierile publice privind proiectul bugetului raional pentru anul 2024, cu participarea conducerii raionului, funcționarilor publici, conducătorilor instituțiilor publice, consilierilor raionali, reprezentanților societății civile.
Olga Luchian, președintele raionului, a ținut să mulțumească tuturor celor prezenți pentru interesul manifestat și pentru participare la discuția bugetului raional pentru anul viitor. A ținut să aducă la cunoștința tuturor că pe site-ul Consiliului raional Ștefan Vodă https://stefan-voda.md/ a fost plasat proiectlul de decizie pentru a fi studiat de către persoane/părțile interesate, precizând necesitatea organizării și desfășurării audierilor publice în scopul sporirii transparenței în procesul de luare a deciziilor, precum și asigurării responsabilității în elaborarea bugetului raional.
 Ina Caliman, șefa direcției generale finanțe și Elizaveta Ceban, șefă adjunctă a direcției, au prezentat sinteza bugetului 2023, făcând referință la venituri și comparație cu bugetul anului 2024, cât și la cheltuielile preconizate pentru anul viitor la toate compartimentele.
După cum s-a informat, în proiectul bugetului raionului Ștefan Vodă pentru anul 2024 se propune ca veniturile să constituie 217501,6 mii lei, cheltuielile urmând să fie în volum de e 215500,6 mii lei, cu excedent de 2001,0 mii lei.
Recomandările/propunerile părților interesate pot fi expediate în scris până la data de 21.12.2023, la e-mail: dfstefanvoda@gmail.com, sau adresa poștală a instituției: MD 4201, or.Ștefan Vodă, str.Libertății nr.1, et.II, Direcţia finanţe sau la numărul de tel: 02423048.

Recommended Posts