Festivitate de Ziua Poliției ,,Chemați la datorie, ei nu vor ști ce-i teamă!”

Astăzi, 18 decembrie 2023, în Școala de Arte ,,Maria Bieșu” a avut loc festivitatea dedicată celei de a XXXIII-a aniversare de la formarea Poliției Republicii Moldova.

La eveniment a fost prezent efectivul Inspectoratului de Poliție Ștefan Vodă, conducerea raionului și reprezentanții serviciilor desconcentrate din teritoriu.

Chemați la datorie și neștiiind de teamă, indiferent de anotimp, de timp, de e zi obiștunită ori sărbătoare, ei sunt la datorie… Exclamând tare, ferm și răspicat ,,Servesc Republica Moldova!,, poliștii au jurat credință, luându-și angajamentul de a servi și apăra interesele țării, a se dedica și a proteja valorile, teritoriul și cetățenii ei.

Angajamentul polițiștilor de a servi patria constă în promisiunea lor de a proteja cetățenii, de a menține ordinea publică și de a respecta valorile fundamentale ale societății. Acest jurământ implică o dedicare la îndeplinirea datoriei cu integritate și profesionalism pentru binele comunității și al țării. Timp de 33 ani polițiștii Republicii Moldova trăiesc cu interesele și legile țării, iar țara trăiește cu ei și prin ei.

Astăzi, de ziua profesională, a fost marcat și cinstit devotamentul și sacrificiul adus de fiecare membru al echipei de excepție a Inspectoratului de Poliție Ștefan Vodă.

A debutat festivitatea cu onorarea simbolurilor statului. După alocuțiunea comisarului-șef, șef al IP Ștefan Vodă, Andrei Trofimov, mesaje de recunoștință și felicitare au fost aduse de către Olga Luchian, președintele raionului; Vladislav Guzic, procurorul-șef al raionului; Oleg Topor, șeful Secției Situații Excepționale; Eugen Lazarev, șef adjunct al Direcției Regionale Est al Poliției de Frontieră; Sergiu Dodonov, președintele Asociației Veteranilor ,,Sfântul Gheorghe Biruitorul”.

Pentru devotament, munca depusă în spiritul legii la menținerea siguranței, liniștii și ordinii publice, unor angajați ai IP Ștefan Vodă le-a fost decernată Diploma de merit din partea conducerii raionului și conducerii Inspectoratului, o parte din polițiști au avansat în grad, alții au primit insignele Inspectoratului General de Poliție și insignele Ministerului Afacerilor Interne, doi polițiști au fost decorați cu medalia ,,Solidaritate în situații excepționale” din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Un cuvânt aparte a fost spus veteranilor, care și-au dedicat viața, servind cu loialitate și suraj, persoanele cu experiență și dedicare considerabile în serviciul de aplicare a legii. Aceștia având  o contribuție semnificativă la menținerea ordinii și siguranței publice de-a lungul anilor de serviciu, în diverse aspecte ale activității polițienești având un rol important în formarea noilor generații de polițiști.

Un minut de reculegere s-a ținut și în memoria colegilor polițiști plecați în lumea celor drepți.

Ca și oricare sărbătoare, festivitatea a fost întregită cu spectacolul  muzical-artistic susținut de fanfara ,,Magic” (de la Casa de Cultură din or.Ștefan Vodă) și teatrul de amatori ,,Frunze de dor” (de la Casa de Cultură din s.Volintiri).

Imagini foto de la eveniment: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02Vj473BYptHZs6cUbMtQuBKHuikpK3Znwe9EPvwTxB63tfZhUYpPLWV8gWubSS8Z9l&id=100063118698802&mibextid=Nif5oz

Recommended Posts