Mesajul președintelui raionului cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova

Mult stimați concetățeni!

Astăzi marcăm sărbătoarea națională — Ziua Independenței Republicii Moldova.
Au trecut 32 ani de la producerea evenimentului istoric, când Parlamentul Republicii Moldova la 27 august 1991 ”… în numele întregii populații a republicii, în fața întregii lumi… a declarat Republica Moldova stat suveran, independent și democratic, liber să-și hotărască prezentul și viitorul fără nici un amestec din afară, în conformitate cu idealurile și năzuințele sfinte ale poporului, în spațiul istoric și etnic al devenirii sale naționale”. Astfel, independența a creat noi oportunități și responsabilități pentru dezvoltarea țării pe cale democratică.”
Această zi însemnată, în care ne aducem aminte, revenind la istoria, tradițiile dar și valorile noastre, va rămâne pentru totdeauna în cronica edificării statului – Republica Moldova.
De Ziua Independenței conștientizăm cât de importantă este libertatea unui popor și exprimăm gratitudine înaintașilor noștri pentru jertfa și devotamentul lor manifestate în lupta pentru obținerea independenței.
Astăzi, Republica Moldova, mai mult ca niciodată, are nevoie de stabilitate și unitate.
Să nu uităm că adevărata independență se afirmă și prin sentimentul de mândrie a cetățenilor pentru patrie, încredere într-un viitor prosper al Moldovei. Adevărata independență presupune bunăstarea cetățenilor, pace și dorința poporului de a trăi pe acest pământ, grija statului pentru cetățeni, triumful legii și dreptății.
În speranța că vom reuși să realizăm și să respectăm aceste valori, din numele conducerii raionului și a Consiliului raional, felicit toți cetățenii raionului cu prilejul Zilei Independenței, dorindu-vă sănătate, bunăstare, perseverență, pace şi împlinirea speranțelor de mai bine. Să avem încredere în propriile forțe, pentru a crea și a construi un viitor frumos pentru urmașii noștri.
Vă îndemn să fim uniți pentru patria noastră necondiționat, să fim toleranți, să ne păstrăm valorile naționale moștenite de la înaintași și independența Republicii Moldova!

La mulți ani, Republica Moldova!

         Cu profund respect,

           Vasile MAXIM, președintele raionului

Recommended Posts