Marcarea celor 32 ani de independență

Fiecare sfârșit de august ne reîntoarce în timp și ne amintește de voința neamului nostru care și-a redobândit suveranitatea și independența.

Data de 27 august – Ziua Independenței Republicii Moldova, a devenit un eveniment important pentru locuitorii țării noastre și un bun prilej pentru a ne aminti de unde am pornit, cum am evoluat, ce am obținut și ce nu am reușit în perioada respectivă.

Astăzi, conducerea raionului, veteranii războiului pentru independenţa și integritatea Republicii Moldova, consilierii raionali, funcționarii serviciilor desconcentrate și descentralizate din teritoriu, locuitorii raionului, s-au adunat pentru a marca cei 32 ani de independență.

Festivitatea solemnă a demarat în piața publică din or.Ștefan Vodă, la monumentul voievodului Stefan cel Mare și Sfânt, urmată de deplasarea comună la monumentul veteranilor războiului pentru independenţa și integritatea RM din 1992.

Cu alocuțiuni, evocări și felicitări cu prilejul sărbătorii în fața celor prezenți au venit dnii Vasile Maxim, președintele raionului și Sergiu Dodonov, președintele organizației veteranilor răsboiului de pe Nistru ,,Sfântul Gheorghe,,.

În amintirea vieților jertfite pentru valorile țării consfințite în Declarația de Independenţă a Republicii Moldova, s-a ținut minutul de reculegere și au fost depuse flori la monumente.

Recommended Posts