Uniți sub semnul Eminescu, ne definim identitatea

Mihai Eminescu este considerat una dintre cele mai importante figuri ale literaturii române și unul dintre cei mai mari poeți ai perioadei romantice. Operele sale, sunt apreciate pentru profunzimea lor lirică și abordarea unor teme complexe. Eminescu a contribuit semnificativ la dezvoltarea limbii române literare și a lăsat un impact durabil în dezvoltarea patrimoniului spiritual al întregii umanități. 15 ianuarie – ziua de naștere a poetului, a fost declarată și Zi Națională a Culturii.
Cu onoare, recunoștință și respect pentru cuvântul eminescian, precum și pentru comoara care ne definește și ne unește – Cultura, astăzi, demnitarii și funcționarii publici, profesorii, educatorii și oamenii de cultură, artiștii amatori de la Casa de Cultură din or.Ștefan Vodă, bibliotecarii, elevii Liceului Teoretic ,,Ștefan Vodă”, a Școlii Primare ,,Grigore Vieru”; a Școlii de Arte ,,Maria Bieșu” și a Centrului de Creație pentru Copii și Adolescenți, Fondul pentru Tineri, locuitori ai orașului, s-au adunat la bustul poetului din parcul ce-i poartă numele ,,Mihai Eminescu” din or.Ștefan Vodă, pentru a se închina Luceafărului Poeziei și, totodată, cu dragoste pentru frumusețea artei și pentru valorile care ne leagă, de a sărbători cu mândrie Ziua Națională a Culturii care ne definește ca popor.
Evocările dnei Valeria Caușnean, vicepreședinta raionului și Vladislav Cociu, primarul or.Ștefan Vodă, au venit drept îndemn să sorbim din înțelepciunea marelui Eminescu. Spectacolul tematic după scenariul pregătit de către Direcția cultură, tineret, sport și turism și Casa de Cultură din or.Ștefan Vodă, ne-a demonstrat că arta și cunoașterea ne luminează mereu calea. Că doar împreună, cultivând și promovând valorile neamului, aducem în prim-plan diversitatea și bogăția moștenirii noastre culturale care ne definește identitatea.

Recommended Posts