Raionul Ștefan Vodă are o nouă conducere

Raionul Ștefan Vodă are o nouă conducere. Pentru prima dată la cârma raionului este o doamnă. 

La 2 decembrie 2023, în temeiul art.45, al. (3), art. 53, 54 din Legea privind administraţia publică locală nr. 436/2006, cu modificările și completările ulterioare și în baza Dispoziției Președintelui raionului Ștefan Vodă nr.131-a din 28 noiembrie 2023, a fost convocată ședința extraordinară a Consiliului raional Ștefan Vodă.

În cadrul ședinței prezidate de către consilierul fracțiunii PSRM Moloman Sergiu, au fost examinate următoarele proiecte de decizii:
1) Cu privire la alegerea preşedintelui raionului.

2) Cu privire la încetarea mandatului președintelui și vicepreședinților raionului Ștefan Vodă.

3) Cu privire la aprobarea numărului de vicepreședinți.

4) Cu privire la alegerea vicepreședinților raionului Ștefan Vodă.

Potrivit ordinei de zi, consilierii raionali au ales conducerea raionului Ștefan Vodă pentru următorii 4 ani. Urmare demersului semnat de 17 consilieri din fracțiunile PAS și PSRM, la funcția de președinte al raionului Ștefan Vodă a fost înaintată candidatura dnei Olga Luchian.
Cu susținerea a 23 consilieri, dna Olga Luchian a fost aleasă în funcția de președintă a raionului.
Ulterior aprobării proiectului de decizie privind încetarea mandatului președintelui raionului Vasile Maxim și vicepreședinților Vladimir Baligari și Valentina Barbei, la propunerea dnei Președintă Olga Luchian, la funcțiile de vicepreședinți ai raionului au fost aleși Valeria Caușnean și Vasile Maxim.

Deciziile aprobate pot fi văzute accesând: https://stefan-voda.md/deciziile-adoptate-la-sedinta-extraordinara-a-consiliului-raional-din-02-12-2023/

Recommended Posts