Migrația legală a forței de muncă

La finele lunii ianuarie Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Ștefan Vodă a desfășurat un seminar informativ pentru doritorii de a pleca la muncă peste hotare cu tematica „Migrația legală a forței de muncă. Prevederile acordului bilateral moldo-israelian în domeniul angajării în câmpul muncii”. La seminar au participat 66 persoane. În cadrul discuțiilor au fost abordate mai multe subiecte: fenomenul migrației și canalele de obținere a locurilor de muncă în străinătate, cerințele generale de selectare a solicitanților, contractul individual de muncă, drepturile și obligațiunile de muncă și de ședere în țara de destinație, rolul și responsabilitățile angajatorilor, reguli de conduită pentru a munci și locui cu succes în străinătate, lista maladiilor neacceptate pentru angajare, riscurile posibile legate de migrația ilegală.

Solicitanților li s-au distribuit pliante cu informații utile despre Centrul de Apel – piața muncii, despre site-ul www.anofm.md și portalul www.angajat.md, precum și îndrumarul pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă peste hotare.

La finele seminarului specialiștii au răspuns la multiplele întrebări parvenite din partea participanților și le-au dorit succese în realizarea visului de a lucra în Israil.

Aurica CEBOTARI, șef AOFM Ștefan Vodă

Recommended Posts