Forum pe Dezvoltarea Economică Locală din raionul Ștefan Vodă Ediția I

Forumul pe Dezvoltarea Economică Locală: Agricultura, Gastronomie și Turism se va desfășura în premieră în raionul Ștefan Vodă și va aduna experți și decidenți din Republica Moldova și din Carolina de Nord, SUA din domeniul agricol, gastronomic și turismului. Evenimentul este realizat de GEN Moldova, Consiliul raional Ștefan Vodă, UTM în parteneriatul strategic cu USAID, Purcari, Pensiunea „La Tudora”, Smile Cafe și ANTRIM.

Forumul va avea loc pe 16 martie 2024 și va  demara cu o deschidere oficială de întâmpinare din partea invitaților din raion, naționali, dar și internaționali din SUA.
Reprezentanți atât din Republica Moldova, cât și din Carolina de Nord vor conduce discuții și ateliere pe trei teme de prioritate pentru regiunea Ștefan Vodă, prezentând oportunități de colaborare pe diverse subiecte între conaționali și cu partea americana. Colegii americani vor avea, de asemenea, posibilitatea de a participa la Festivalul „Mărțișor” și la obiceiurile din cadrul Săptămânii Albe.
Ulterior, invitații, antreprenori, lideri de opinie locali, decidenți vor fi repartizați în patru sesiuni în dependență de tematica de interes.
Unul dintre paneluri se va axa pe discuțiile despre inițiativele agroturistice, având ca scop stimularea colaborării și înființarea unui Future Tourism Hub în raion. Participanții vor evalua facilitățile necesare pentru a crește reputația raionului ca destinație de agrement prin discuții și prezentări. Aceștia vor discuta despre contribuții, asistențe și parteneriate pentru a realiza această viziune și pentru a asista și îmbunătăți serviciile turistice și gastronomice din regiune.
Un alt panel se va concentra pe discuții privind dezvoltarea unei strategii de marketing colectiv pentru produse alimentare și agricole de proveniență locală, valorificând eforturile de cooperare ale grupurilor colective și asociative. Acest lucru va pune accentul pe principiile organizationale și eficiența într-un cadru asociativ.
Stabilirea de parteneriate și colaborări între instituții este crucială pentru promovarea comunicării și cooperării eficiente și poate fi realizat prin organizarea de întâlniri și discuții în locurile desemnate.
Sesiunea de încheiere pentru fiecare grup servind drept platformă pentru participanți pentru a-și împărtăși constatările și a trage concluzii, simbolizând punctul culminant cu succes al ediției inaugurale a conferinței.
Forumul se desfășoară în cadrul evenimentele locale ale Delegației pe Agricultură, Turism și Sisteme de Irigare care vine odată cu semnarea acordului între țări pentru a fortifica relațiile în cadrul acestui Parteneriat Bilateral Carolina de Nord, SUA – Republica Moldova. Colaborarea dintre state a atins pragul de 25 ani.

 

Recommended Posts