Consiliul raional Ștefan Vodă a promovat viticultorii autohtoni și cultura vitivinicolă la Festivalul Național al Strugurelui

Duminică, 3 septembrie curent, a avut loc cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Național al Strugurelui, desfășurată în raionul Cimișlia, la care a participat și Consiliul raional Ștefan Vodă, reprezentat de către Direcția agricultură și alimentație.

Acest Festival reunește în fiecare an producătorii de struguri de masă exportatorii, savanții din domeniu, producătorii de ambalaje și material săditor viticol.

Din raionul Ștefan Vodă au luat parte 6 producători de struguri de masă, care au avut posibilitatea să-și promoveze produsele, să stabilească relații de parteneriat și să identifice noi piețe de desfacere.

În cadrul evenimentului s-au desfășurat mai multe concursuri, la care producătorii de struguri au avut condiții egale de participare. Producătorii agricoli de la Ștefan Vodă au revenit acasă cu 6 Diplome și 2 trofee în cadrul concursului Cel mai delicios strugure, pentru care îi felicităm și le mulțumim pentru că au dus faima raionului și au făcut cunoscută mai multă lume cu gustul strugurilor din podgoriile de la Ștefan Vodă.

Noi ne mândrim cu soiurile valoroase și cu viticultorii dedicați pe care îi avem, căci strugurii sunt un simbol al prosperității și al recompensei pentru munca dificilă a viticultorilor.

Diana Rusu, șefa DAA

Recommended Posts