Astăzi a avut loc Summitului Tinerilor Lideri din Sud – Estul  Republicii Moldova

Astăzi, 21 decembrie 2023, în sala de ședințe a Consiliului raional Ștefan Vodă a avut loc Deschiderea Oficială a Summitului Tinerilor Lideri din Sud – Estul Republicii Moldova. Activitatea s-a desfășurat în cadrul proiectului ,,Youth Empowerment Program – Together for Developed Communities”, realizat de AO ,,Renașterea” în cadrul proiectului „Cetățeni activi, comunități prospere-faza II” implementat cu suportul Fundației Est – Europene din resursele acordate de Suedia și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

A început evenimentul cu un cuvânt de salut și  încurajare a venit doamna Olga Luchian, președinta raionului Ștefan Vodă, menționând că tinerii din raion au toată susținerea  APL II și salută toate ideile care vin de la ei întru schimbarea viziunii față de sectorul Tineret. Totodat[, dna președintă a subliniat importanța creării de mecanisme destinate participării tinerilor la nivel local, astfel ca vocea tinerilor să fie auzită: ,,…Avem multe lucruri frumoase și utile  de realizat. Tinerii sunt cea mai Importantă resursă pentru viitorul țării, de aceea e nevoie să investim în domeniul tineret, doar așa îi  putem îndemna să construiască viitorul aici, acasă”.

A urmat participarea tinerilor într-o sesiune de întrebări și răspunsuri, sub ghidarea Tatianei Scutelnic, specialistă superioară în domeniul tineret și sport de la DCTST Ștefan Vodă. S-a discutat despre rolul și importanța implicării tinerilor în realizarea proiectelor, cooperarea cu tineretul în contextul aspirațiilor de dezvoltare socio-economică a raionului.

Pe final, doamna Victoria Garuța, șefa Centrului de Tineret  Ștefan Vodă a îndemnat pe toți participanții prezenți la eveniment să se implice activ în viața socială și a vorbit despre rolul implicării tinerilor în realizarea proiectului național de integrare europeană și dezvoltarea sustenabilă a comunităților din Moldova.

Summitul de astăzi încă o dată ne-a demonstrat că raionul Ștefan Vodă are cu cine se mândri. Tinerii noștri sînt energici, entuziasmați și cu multe idei. Nu ne rămâne decât să le dorim succese și rezultate frumoase în tot ce-și propun.

Tatiana Scutelnic, specialistă superioară DCTST

     

Recommended Posts