Astăzi, 20 iunie 2024, Consiliul raional Ștefan Vodă a fost vizitat de către prim-ministrul Dorin Recean.

Astfel, în incinta consiliului raional,  șeful Executivului a efectuat o vizită de lucru, cu reprezentanții autorităților publice locale și ai serviciilor desconcentrate din raionul Ștefan Vodă. La ordinea de zi au fost discutate mai multe subiecte despre avantajele programelor guvernamentale pentru modernizarea localităților, dezvoltarea rutelor turistice, necesitatea de consolidare a eforturilor în procesul de integrare europeană, dar și alte subiecte.

În cadrul discuțiilor, primarii au subliniat că susțin politicile promovate de Guvern și au menționat că, datorită Programelor Naționale „Satul European” și „Satul European Expres”, au reușit să creeze condiții mai bune pentru cetățeni. 

La rândul său, premierul Dorin Recean a specificat că, în cea de-a doua ediție, calitatea proiectelor depuse și realizate a sporit considerabil, iar, având în vedere că sunt multe solicitări, Executivul este în proces de identificare a unor noi surse de finanțare. De asemenea, prim-ministrul a specificat rolul consolidării capacităților de scriere a proiectelor, în contextul fondurilor de preaderare la UE, pe care urmează să le acceseze Republica Moldova.

Guvernul construiește drumuri, rețele de apeduct și canalizare, școli, grădinițe, spitale, instituții culturale. Noi, împreună, construim Moldova europeană acasă”, a declarat șeful Cabinetului de miniștri. 

La întrevedere, participanții au accentuat necesitatea unirii forțelor în favoarea obiectivului strategic al țării – integrarea în Uniunea Europeană. „Pe 20 octombrie, să fim uniți și, alături de toate comunitățile noastre, să participăm la referendum”, a reiterat prim-ministrul Dorin Recean.

Menționăm că Guvernul a investit peste 52 de milioane de lei în raionul Ștefan Vodă, pentru realizarea a 19 proiecte, prin intermediul Programului „Satul European”. Totodată, 14 proiecte de îmbunătățire a condițiilor de trai au fost implementate datorită Programului „Satul European Expres”, valoarea totală a acestora reprezentând peste 5 milioane de lei. 

 

După ședință, prim-ministrul Dorin Recean a vizitat satul Volintiri, unde a discutat cu primarii satelor Volintiri și Copceac care au inițiat procesul de amalgamare voluntară. Prim-ministrul a exprimat tot sprijinul politic al Guvernului în procesul de amalgamare voluntară, menționând că beneficiile vor fi resimțite de toți membrii comunității.

Recommended Posts