Specialiștii pentru reglementarea proprietății funciare din primării instruiți de către reprezentanții Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare

Astăzi, 13 iunie 2024, în incinta Consiliului raional Ștefan Vodă, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare a organizat un seminar cu genericul: Programul de instruire a deținătorilor de terenuri agricole privind măsurile de îmbunătățiri funciare, protecția și sporirea fertilizării solurilor pentru anul 2024.

În mesajul de salut, vicepreședintele raionului, domnul Vasile Maxim, a menționat despre importanța menținerii fertilității solului, îmbunătățirea funciară care este susținută de stat prin măsurile de subvenționare.

Scopul acestui seminar a fost informarea privind procedura de acordare a subvențiilor în avans pentru proiectele de îmbunătățiri funciare, și măsurile care urmează a fi stimulate conform Programului și oportunitățile de creare și constituire a Asociațiilor utilizatorilor de apă și irigare.

În fața celor peste 30 de participanți la seminar, economiști și 17 specialiști pentru reglementarea proprietății funciare din primării, a venit cu informații domnul Oleg Botnari, Șef Direcție Implementarea Politicii în Domeniul Îmbunătățiri Funciare, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare.

La sfârșitul seminarului, doamna Cristina Popovici, Șef al Direcției Fond Funciar și Monitorizare Funciară, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, a adus la cunoștință despre modificările și completările Codului Funciar, aprobate în luna martie 2024, care vor intra în vigoare din toamna anului 2025.

 

Recommended Posts