Noutăți

Mesaj de felicitare

Aşa probabil a dorit providenţa ca mie să-mi revină onoarea şi plăcerea să felicit efectivul inspectoratului de poliţie Ştefan-Vodă cu prilejul unei aniversări oarecum deosebite – se împlinesc 25 de ani de la fondarea Poliţiei Naţionale. Este o cifră semnificativă care denotă că poliţia noastră intră din plin în perioada maturizării. Dar şi mai mult mă bucură faptul că inspectoratul nostru în ultima perioadă îşi stabilizează rezultatele la o cotă destul de înaltă.

Anul 2015 care îşi numără ultimele zile vine să confirme această tendinţă pozitivă. Nu obişnuiesc în mesajele de felicitare să fac abuz de cifre, dar câteva le voi aduce. Astfel, conform datelor operative se aşteaptă ca în acest an să avem o diminuare esenţială a numărului de infracţiuni – cu circa 120 mai puţin. Nu poate să nu bucure micşorarea radicală a numărului furturilor, care ani de-a rândul ne-a dat multă bătaie de cap. Cu circa 70 de procente a scăzut numărul furturilor din apartamente, din transport, al animalelor şi păsărilor. Cam cu acelaşi procentaj s-a micşorat numărul accidentelor rutiere, cazurilor de violare de domiciliu, de violenţă în familie, de leziuni corporale grave etc.

Şi mă mai bucură un lucru în calitatea mea de preşedinte de raion. Aceste rezultate promiţătoare au fost obţinute acum când la cârma atât a inspectoratului propriu-zis, cât şi a structurilor lui principale se află persoane crescute şi educate în acest raion, de altfel ca şi marea majoritate a efectivului inspectoratului. Vreau să cred că pentru aceşti oameni noţiunea de raion, de baştină nu este un sunet gol.

Felicitări cordiale şi sincere, stimaţi colaboratori ai Inspectoratului de poliţie Ştefan-Vodă, cu prilejul unui sfert de veac de existenţă şi activitate a poliţiei noastre. Sunt sigur că o să mă înţelegeţi de ce vă doresc, în primul rând, să vă întoarceţi în familii vii şi sănătoşi din orice misiune, din orice zi de muncă, să fiţi fericiţi în plan personal şi să vă respecte totdeauna oamenii pentru efortul d-voastră meritoriu!

Nicolae MOLOZEA,

preşedintele raionului