Noutăți

Mesaj de felicitare

Ziua Mondială a oamenilor în Etate este acea în care noi trebuie să manifestăm un respect cu totul deosebit pentru cei care sunt, de fapt, părinții și buneii noștri, ai tuturor. Eu aș mai numi-o ziua marii recunoștințe pentru oamenii în etate. Un mare înțelept a spus cândva că dacă un popor nu are bătrâni, trebuie să și-i cumpere de la alții. Pentru că oamenii în vârstă sunt cei asigură continuitatea prin generații a oricărui popor, păstrează și transmit valorile morale importante, întruchipează înțelepciunea țării.

De aceia noi trebuie să avem o atitudine de profund respect pentru ei. Și de fapt asta este în tradițiile noastre, ale moldovenilor – stima pentru cei în vârstă. Trebuie să recunoaștem însă cinstit că schimbările care au loc în ultimele decenii, aici referindu-mă în mod special la plecarea celor din generațiile mai tinere peste hotare, se răsfrâng negativ asupra bătrânilor. Nu prea are deseori cine avea grijă de ei, oamenii în etate rămân singuri în fața dificultăților zilnice.

Noi, cei de la conducerea raionului, încercăm să diminuăm acestea dificultăți prin diferite metode, inclusiv prin cele care le are sistemul de protecție socială. Cred eu însă că am putea, pur și simplu, ca oamenii să facem mult mai mult pentru cei în vârstă, chiar dacă nu ne sunt bunei sau părinți, ci doar rude, buni cunoscuți. Așa este și creștinește.

Dragi și iubiți oameni în etate, vă doresc, înainte de toate sănătate, bucurii cât mai multe și mai dese de la cei pe care i-ați crescut, care vă cunosc și vă respectă, împăcare în suflet și zile fericite cât mai multe!

Nicolae MOLOZEA,  președintele raionului