Începutul unei noi colaborări a Consiliului raional Ștefan Vodă cu Consiliul Județean Maramureș, România

Conducerea raionului depune eforturi în domeniul extinderii parteneriatelor cu omologii din România pentru a identifica noi oportunități în dezvoltarea relațiilor spirituale și economice între Consiliul raional Ștefan Vodă și mai multe județe de peste Prut.

În aceste zile, președintele raionului, Vasile Maxim; vicepreședintele raionului, Vladimir Baligari și Aliona Muntean, șefa direcției administrație publică, participă la lucrările forumului “Impulsionarea absorbției fondurilor europene de către Republica Moldova” — țară candidată la UE, organizat de Consiliul Județean Maramureș și Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor din Moldova (IDEP).

După cum susțin organizatorii, prin stabilirea parteneriatelor interinstituționale înre cele două țări în vederea constituirii echipelor mixte moldo-române pentru dezvoltarea proiectelor comune finanțate de Uniunea Europeană, vor fi create condițiile necesare pentru impulsionarea integrării Republicii Moldova în UE.

Un nou început de colaborare s-a pus între Consiliul raional Ștefan Vodă și Consiliul Județean Maramureș. Pașii următori vor fi întreprinși asupra procedurii legale de înfrățire a raionului Ștefan Vodă și Județului Maramureș în perspectiva colaborării în domeniile economic, social, educațional și cultural.

 

Recommended Posts