Parteneriatul dintre organizația HELVETAS și raionul Ștefan Vodă continuă

De această dată extinderea colaborării se realizează prin proiectul „Crearea Comunității reziliente în Raionul Ștefan Vodă”.

Prin proiectul dat se intenționează consolidarea capacităților autorităților publice locale și a sectorului privat în scopul prevenirii riscurilor, de a face față și a depăși orice situație dificilă creată de dezastrele naturale. Astfel, comunitatea să devină mai puternică și mai rezilientă.

Vineri, 08 decembrie 2023, conducerea raionului, angajații serviciilor din teritoriu au dialogat cu reprezentanții HELVETAS. Scopul  întrunirii a urmărit obiectivul de a înțelege gradul de pregătire pentru reducerea riscului de dezastre și, totodată, punctarea problemelor cu care se confruntă autoritățile publice și sectorul privat în prevenirea și reducerea acestor riscuri. În cadrul discuțiilor au fost identificate riscurile și s-a realizat o evaluare exhaustivă a amenințărilor naturale cu care se confruntă raionul Ștefan Vodă. Totodă, au fost împărtășite idei și sugestii pentru consolidarea întru reziliența comunității.

Declarație comună:

,,Prin această extindere a colaborării noastre, ne propunem să construim împreună o comunitate rezilientă. Or, crearea unei comunități reziliente este un efort colectiv care necesită angajament și colaborare. Suntem încrezători că această colaborare va aduce beneficii durabile și pozitive pentru toți locuitorii raionului Ștefan Vodă”. copul discuțiilor a urmărit obiectivul de a înțelege gradul de pregătire pentru reducerea riscului de dezastre și, totodată, punctarea problemelor cu care se confruntă autoritățile publice și sectorul privat în prevenirea și reducerea acestor riscuri.

Recommended Posts