Campania de informare „Cunoaște dreptul tău electoral”

La 20 iulie curent, în cadrul Campaniei de informare „Cunoaște dreptul tău electoral” membra Comisie Electorale Centrale, Tatiana Barburoș, a informat primarii, secretarii consiliilor locale și funcționarii publici din raion despre noile prevederi din legislația electorală și cea conexă.
Subiectele discutate au ținut de etapele reformei electorale și principalele modificări aplicate deja sau care urmează a fi puse în practică în cadrul alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023 referitor la constituirea, componența și competențele organelor electorale, condițiile de înregistrare în calitate de candidat, compatibilitatea funcției publice, validarea alegerilor și altele.
Întrevederea a decurs în format interactiv, cei prezenți primind răspuns la întrebarile înaintate. Nu au lipsit nici sugestiile și propunerile, care au fost notate, cu abordarea ulterioară a acestora în cadrul instituțiilor competente.
Campania de informare „Cunoaște dreptul tău electoral” este organizată de Comisia Electorală Centrală în cadrul Proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al poporului American oferit prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Ambasadei Marii Britanii la Chișinău oferit prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare.

Recommended Posts