Noutăți

Ziua tineretului la Ștefan Vodă

Conform programului de acțiuni consacrate Zilei Naționale a Tineretului al Direcției cultură, tineret, sport și turism, în luna noiembrie în toate localitățile raionului sunt planificate diferite activități socio-culturale. La 17 noiembrie curent, casa de cultură Ștefan Vodă în parteneriat cu biblioteca publică, primăria urbei, școala profesională Stefan Vodă, școala de arte „Maria Bieșu”, Fondul pentru tineri Ștefan Vodă au desfășurat o suită de activități în fața primăriei și în scuarul de lângă havuzul reconstruit. Participanții la activitate au prezentat expoziții care au vorbit, fără cuvinte, despre activitatea desfășurată. Școala profesionala s-a folosit de momentul oportun pentru a promova profesiile muncitorești care pot fi cuprinse de tineri în instituție.

Galina Ixari, instructor fitnes&aerobic de la Incubatorul de afaceri Ștefan Vodă a organizat un flash mob cu Spirit Club „Mai tineri cu fiecare mișcare” cu participarea tinerilor și a angajaților primăriei. Pe Aleea Tinereții frumos amenajată s-au desfășurat programe de divertisment și informare pentru tineri. În cadrul „Zilei Ușilor deschise la primărie” doritorii s-au familiarizat cu activitatea administrației publice locale de nivelul II, cu planurile primăriei ce țin de dezvoltarea comunității.

Biblioteca publică a lansat proiectul „Ștefan Vodă – orașul care citește”. Tinerii, vizitând biblioteca vor alege 10 cărți care trebuie să le citească fiecare adolescent. Start campaniei de lectură a dat citirea în comun a baladei populare „Miorița”.

Seara de film la casa de cultură orășenească va fi acordul final a Zilei tineretului din Ștefan Vodă.