Noutăți

Ziua sportivului la Ștefan Vodă, realizată cu succes

Deschiderea solemnă a Zilei sportivului ce se desfășoară tradițional în primăvara fiecărui an a avut loc la data de 19 mai pe stadionul central or. Ștefan Vodă. S-au întrecut în diferite probe sportive tinerii și adulții din diferite localități ai raionului, în total 23 de echipe, practic din fiecare localitate a raionului. La această sărbătoare a fost prezentă conducerea raionului în plina componență, funcționarii publici, conducătorii instituțiilor și serviciilor, locuitorii urbei și a raionului. În calitate invitatului de onoare a fost cel mai performant sportiv din republică al anului 2017 Oleg Tudorean din s. Căplani. Moderatoarea activității, dna Valentina Uța, șefa DCTST, a informat prezența că pământeanul nostru a cucerit 10 medalii de aur în două probe sportive – armwrestling și powerlifting.

Dl Nicolae Molozea, președintele raionului, maestru în sport la sambo și judo, preşedintele Federaţiei de luptă a raionului Ştefan Vodă, a felicitat sportivii, dorindu-le succese și o viață activă în care să se regăsească și sportul. Oleg Tudorean la fel a dorit participanților succese sportive fără traume.

Activitatea a fost organizată de școală sportivă raională în frunte cu dl Grigore Vorfolomei în strânsă conlucrare cu direcția generală educație, direcția cultură, tineret, sport și turism sub egida Consiliului raional. Au fost antrenați în desfășurarea diferitor probe antrenorii școlii sportive, profesorii de educație fizică din instituțiile de învățământ.

A fost o zi spectaculoasă, cu emoții, lacrimi de bucurie. Accesați rubrica „Galerie foto” pentru a vedea o suită de clipe înveșnicite de la acest eveniment impresionant.

Ca în orice competiție, învingătorii au fost decernați cu diplome, medalii, cupe, cadouri de preț, animale vii în dependență de genul sportiv.

La volei cei mai buni au fost polițiștii de frontieră, pe locul II – echipa din Ștefan Vodă, III – din s. Slobozia.

Minifotbal copii cu anul nașterii 2006-2007:

I – echipa s. Răscăieți

II – echipa s. Olănești

III – echipa s. Crocmaz

Supercupa raionului Ștefan Vodă la fotbal, seniori, a câștigat fotbaliștii de la Copceac care au învins adversarii din purcari cu scorul 1:2.

Atletism, jocul juniorilor, ediția 2017-2018, final – pe locul I s-a plasat echipa s. Răscăieți.

Jocul de șah au câștigat Mircea Cuclenco și Sanda Talmazan, ambii din Ștefan Vodă.

Jocul de dame – Daniel Ștefan și Andrea Gancean, ambii din s. Cioburciu.

Lupta națională trânta:

Cocoș (categoria de greutate până la 27 kg) – Eduard Paniș

Cocoș (categoria de greutate 27-35 kg) – Vladimir Erhan din s. Talmaza

Iepure – Ion Lungu

Gânsac – Aurel Tulei din s. Crocmaz

Berbec – Alexandru Batâr (la aceasta categorie au luptat 23 de sportivi).

Ridicare greutății (2 haltere a câte 24 kg) – Alexandru Șevcenco din s. Viișoara care a ridicat halterele de 70 de ori.

Armwrestling – până la 75 kg – Eugen Gavrilovici din s. Căplani, după 75 de kg – Andrei Burlac din s. Crocmaz.

Concluzia finală: sărbătoarea a reușit, deoarece avem în raion un potențial sportiv înalt, specialiști, antrenori și profesori devotați sportului, conducere care depune eforturi pentru promovarea sportului și crearea unei baze sportive performante în raionul nostru.

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”