Noutăți

„Ziua sportivului” a pășit cu dreapta

În conformitate cu buna tradiție, la 20 mai pe stadionul central din Ștefan Vodă s-a desfășurat „Ziua sportivului”. Evenimentul de anvergură a fost organizat, la nivel înalt, de direcția generală educație, școala sportivă raională în parteneriat cu direcția cultură, tineret, sport și turism, Consiliul Interramural Teritorial al Sindicatelor sub egida Consiliului raional.

Echipele de sportivi au venit practic din toate localitățile raionului împreună cu antrenorii și suporteri. Stadionul a înflorit: pe fonul verde a terenului de fotbal costumele sportive de diverse culori aprinse se priveau foarte frumos (accesează categoria site-ului „Galerie foto”), dar și mai frumoase erau zâmbetele tinerilor sportivi. Pentru oficializarea evenimentului echipele s-au aliniat la drapelul de stat, onorând simbolurile de stat.

La sărbătoarea sportului a fost prezentă conducerea raionului în plina componență, invitații speciali – luptătorii de înaltă performanță Nicolae Ciobanu din Talmaza și Andrei Perpeliță din Căplani, funcționarii publici, consilierii raionali și locali, locuitorii urbei și a raionului.

Cu cele mai frumoase felicitări și urări au venit în fața sportivelor dl Nicolae Molozea, președintele raionului, maestru în judo, Nicolae Ceban și Andrei Perpelița au îndemnat tinerii să practice sportul pentru o viață sănătoasă și plină de energie pozitivă.

În semn de apreciere a succeselor sportive obținute la nivel european și mondial de pământenii noștri dl Nicolae Molozea a înmânat lui Nicolae Ceban și Andrei Perpeliță Diplome Consiliului raional Ștefan Vodă și premiul bănesc în sumă de 5000 lei.

Competițiile propriu zise s-au început după ce dl Grigore Vorfolomei, directorul școlii sportive raionale, adevăratul „motor” organizatoric al evenimentului, care a reușit să și apere cinstea satului natal Răscăieți pe terenul de volei și fotbal, a anunțat în ce mod se vor desfășura diferite probe sportive.

Trânta națională, dame, șah, volei, fotbal, ridicarea greutății, atletica ușoară – fiecare gen de sport a avut admiratorii săi care au încurajat sportivii și echipele preferate. În cadrul sărbătorii s-a desfășurat Super Cupa raionului la fotbal, finala la mini-fotbal a spartachiadei juniorilor raionului, Cupa Președintelui raionului la volei feminin. Toți învingătorii, per echipă sau individuali, au fost premiați cu diplome, medalii, cupe, cadouri de preț.

Mai departe o să numesc învingătorii și o să încep cu trânta națională. În diferite categorii de greutate au învins toți adversarii Gabriel Gogu, Vasile Gogu (premiu – cucoș), Andrei Lungu – toți din Talmaza (premiu – iepure), Eugen Gheț din Ștefan Vodă, Alexandru Burlac, Ion Constantinov, Aurel Tulei (premiu – gânsac) – toți din Crocmaz. Berbecul a câștigat Eugen Filipov din Ștefan Vodă.

La ridicarea greutății de 24 kg cel mai bun a fost Oleg Tudorean din Căplani, proaspătul campion al Europei la armwrestling, pe locul II s-a plasat Alexandru Șevcenco din Viișoara, pe locul III – Vlad Bega din Ștefan Vodă.

Cupa președintelui la volei feminin a câștigat-o echipa din Slobozia, locul II au ocupat voleibalistele din Ștefan Vodă, locul III – din Volintiri.

Super Cupa raionului la fotbal a plecat la Feștelița cu echipa-învingătoare, pe locul doi s-au plasat răscăiețenii. În schimb, la volei masculin primii au fost voleibaliștii din Răscăieți, pe locul II – echipa din Căplani, pe locul III – poliția de frontieră.

Cele mai bune jucătoare la dame sunt Andreia Gancean din Cioburciu (locul I), Nicoleta Cojocari (II), Sandală Gumenii din Carahasani, cei mai buni – Vasile Șavga din Cioburciu (locul I), Pavel Gâștemulte din Ermoclia, Maxim Gumenii din Carahasani.

Cei mai buni jucători de șah trăiesc în Ștefan Vodă: Andrei Grosu – locul I, Alexandru Gogu – II, Vladimir Guțu – III. Locul I la șah feminin a ocupat Maria Gîrjeu din Feștelița, locul II – Sanda Talmazan, III – Renata Gancean.

A fost o sărbătoare dătătoare de energie, dispoziție bună, emoții pozitive. Bravo organizatorilor și tuturor participanților!

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”