Noutăți

Ziua memoriei ostașilor căzuți în războiul de la Nistru

Conflictul armat de la Nistru este un eveniment care a marcat pentru totdeauna istoria Republicii Moldova, fixând începutul unui conflict de decenii.

În dimineața zilei de 2 martie curent  pe piața Libertății din centrul raional, în fața monumentului marelui domnitor Ștefan cel Mare, a avut loc mitingul de comemorare a ostaşilor căzuţi în luptele pentru apărarea integrităţii şi suveranităţii Republicii Moldova, organizat de primăria or. Ștefan Vodă.

Cu amintiri triste au venit la miting participanţii la luptele din anul 1992 de la Nistru, cu recunoștință în suflet și flori – angajaţii direcțiilor și instituţiilor publice din oraș, locuitorii urbei, oamenii de bună credinţă.

Adevăruri triste despre războiul declanșat de forțele proimperiale ruse au spus dl Nicolae Molozea, președintele raionului,  și dl Gheorghe Anghel, primar de Ștefan Vodă. Este o datorie a noastră să cinstim memoria, fapta şi cauza bărbaţilor-eroi, care şi-au sacrificat viaţa sau şi-au pierdut sănătatea în acest război nedrept, care a fost impus Republicii Moldova.

Dl Sergiu Dodonov, președintele organizaţiei veteranilor conflictului armat de pe Nistru, și-a exprimat regretul că idealurile pentru care au vărsat sângele apărătorii Patriei din raion și republică nu sunt realizate nici astăzi.

Tema războiului nedrept și consecințelor triste pentru poporul dezbinat, chemarea spre împăcare a trecut ca firul roșu prin compoziția literar-artistică prezentată de casa de cultură or. Ștefan Vodă.

Întru comemorarea eroilor căzuţi în război au fost  depuse flori la monumentul lui Ştefan cel Mare.

DSC00343DSC00344DSC00354