Noutăți

Ziua lucrătorului din domeniul culturii

La 20 mai 2022 în incinta Casei de cultură a orașului Ștefan Vodă a fost marcată Ziua lucrătorului din domeniul culturii. Spectacolul muzical „Cu drag de voi..” a fost organizat de către Direcția cultură, tineret, sport și turism sub egida Consiliului raional Ștefan Vodă. La eveniment au fost prezenți președintele raionului Ștefan Vodă, vicepreședinții raionului, primari, viceprimari și  lucrători din domeniul culturii.

Startul festivității a fost dat de fanfara „Ciocârlia” din or. Ștefan Vodă, urmată de un program divers și deosebit de dansuri bazat pe stiluri variate, prezentat de către elevii Școlii de Arte „Maria Bieșu” din or. Ștefan Vodă, Școlii de artă Olănești, filialelor din s. Crocmaz, s. Talmaza, s. Cioburciu și ansamblul de dans al Casei de cultură din s. Copceac. Un impresionant recital instrumental au adus în scenă ansamblul de vioriști și profesoarele secției de pian a Școlii de Arte „Maria Bieșu”, elevii secției de teatru a acestei școli de asemenea au emoționat oaspeții. Publicul a admirat și interpretarea vocală a tinerilor talente din raionul Ștefan Vodă, elevii Școlii de arte Olănești  și ansamblul de muzică ușoară „Avantis” din s. Talmaza.

Președintele raionului Ștefan Vodă, Vasile Maxim s-a adresat cu un mesaj de felicitare către angajații din domeniul cultură, cei care stau la straja frumosului, care promovează cultura noastră națională, contribuind esențial la dezvoltarea culturii în raionul Ștefan Vodă, dându-le asigurări că conducerea raionului, Consiliul raionului ține în  vizorul său atât  rezultatele frumoase, performanțele, cât și problemele din domeniul culturii. Iar drept motivație pentru activitatea și mai productivă a lucrătorilor din acest domeniu au fost oferite diplome și vouchere.

La rândul său vicepreședintele raionului, Vladimir Baligari a menționat importanța lucrătorilor din domeniul culturii care au menirea de a dezvolta arta, a transforma și îmbunătăți viața spirituală în localitățile raionului, urându-le sănătate, bunăstare, inspirație și creativitate inepuizabilă.