Agricultură și Alimentație Noutăți

Ziua lucrătorilor din agricultură și industria prelucrătoare sărbătorită la Ștefan Vodă

Tradiţional în ultima duminică a lunii noiembrie, producătorii agricoli marchează sărbătoarea profesională – Ziua lucrătorilor din agricultură și industria prelucrătoare. Indiferent de condițiile climaterice, dacă este anul agricol bun sau mai puţin productiv, oamenii noştri – truditori ai pământului, de la mecanizatori până la administraţie muncesc din greu la creşterea pâinii şi la asigurarea securităţii alimentare.
Cu prilejul zilei profesionale, agricultorii raionului Ștefan Vodă s-au întrunit la evenimentul cu genericul ,,Agricultura – maica neamului omenesc, care hrănește fiii săi,, organizat de către Consiliul raional.

În debutul sărbătorii, preşedintele raionului, Vasile Maxim a felicitat producătorii agricoli, exprimându-și mândria şi mulţumirea pentru munca zilnică, grea și nobilă în același timp, pentru contribuția esențială la dezvoltarea economiei raionului. Subliniind importanța efortului fiecărui agricultor din raion, dl președinte le-a dorit multă sănătate, realizări frumoase și desigur, roade bogate.

În acest context, conform dispoziției președintelui raionului, pentru activitate îndelungată şi rodnică, muncă cu dăruire de sine, responsabilitate, perseverenţă, înalt profesionalism şi cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului din agricultură şi industria prelucrătoare”, 36 de agricultori au fost decernați Diploma de Onoare a Consiliului raional Ştefan Vodă și vouchere.

Unii agricultori și lucrătorii din industria prelucrătoare care s-au remarcat prin rezultate deosebite în acest an, au primit Diplome de Onoare din partea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

De o atenție deosebită au avut parte veteranii muncii din sectorul agrar prezenți în sală, care ani de-a rândul au trudit, trudesc și astăzi, totodată împărtășind generației tinere din experiența profesională, dar și din experiența vieții: Ana Rudenco, Ion Ungureanu, Vasile Cociu, Victor Frecăuțan, Dumitru Luchianov, Gheorghe Cernean.

Cu mesaje de felicitare au venit: vicepreședinta raionului, Valentina Barbei;  președintele sindicatului raional al lucrătorilor din agricultură AGROINDSIND, Venidict Lutenco, Ana Rudenco,  Vasile Cociu, Iurie Moiseev, Ion Ungureanu, Elena Visileac. Cu un bilanț al anului agricol și, desigur recunoștință față de truditori ai gliei a venit șefa Direcției agricultură și alimentație, Diana Rusu.

Voia bună şi dispoziţia de sărbătoare a fost întregită și de cântecul lăutarilor.

Pentru a vedea mai multe imagini foto de la eveniment accesați: https://www.facebook.com/consiliulraional.stefanvoda.9