Noutăți

Ziua înverzirii „Un arbore pentru dăinuirea noastră”

Potrivit unui decret prezidențial, din 2011 Ziua Națională de Înverzire a Plaiului Natal „Un arbore pentru dăinuirea noastră” este marcată în ultima sâmbătă a lunii octombrie. Guvernul Republicii Moldova a susținut propunerea Ministerului Mediului privind organizarea, pe data de 31 octombrie 2015, a activităților privind desfășurarea lucrărilor în cadrul Zilei Naționale de Înverzire a Plaiului „Un arbore Pentru Dăinuirea Noastră”.
Consiliul raional Ștefan Vodă și primăria urbei au elaborat un program comun în vederea desfășurării lucrărilor ce țin de salubrizare și sădirea puieților în diferite zone ale orașului. Astfel, profitând de condițiile climaterice favorabile, în această zi au fost plantate 50 de tei în cimitirul vechi, 200 – în cimitir, 70 de puieți de tei și arțar au fost sădiți pe străzile Cetatea Albă și Ștefan cel Mare, arțari, tei și frasini, în total 20, s-au plantat în parcul Chizil, 80 de frasini – pe strada Ștefan cel Mare.
Locuitorii orașului, angajații tuturor direcțiilor, instituțiilor și serviciilor, pedagogii și elevii liceelor s-au „înarmat” cu inventarul necesar pentru a curăți de gunoaie teritoriile aferente, parcurile, străzile, curțile blocurilor. Funcționarii publici din aparatul președintelui în frunte cu dl Nicolae Molozea, președintele raionului, vicepreședinții, dl Vasile Gherman și dl Alexandru Pavlicenco, au muncit cu ardoare, aducând în ordine teritoriu aferent și scuarul din preajma edificiului Consiliului raional. În această zi frumoasă de toamnă aurie oamenii au lucrat cu plăcere în atmosfera veselă și degajată. Datorită eforturilor depuse, centru raional în viitor va deveni mai verde, iar în prezent – mai curat și îngrijit.
Au fost organizate lucrări de salubrizare și sădire a puieților de diferite specii și în localitățile raionului.
V. GORNOSTALI