Cultură, Tineret, Sport și Turism Noutăți

Ziua Dreptului de a Ști

   La 28 septembrie se sărbătorește Ziua Internațională a Dreptului de a Ști. Scopul acestei zile este de a promova și de a atrage atenția dreptului fiecărui om de a avea acces la transparență și informațiile de interes public. De asemenea, această zi încurajează libera exprimare a cetățenilor cu privire la drepturile lor.

   Puterea stă în cunoaștere, în cunoașterea drepturilor și a posibilităților pe care le are omul indiferent cine ar fi. Pentru a alimenta necesitatea de a cunoaște începând cu anul 2002, conform Legii privind accesul la informație, oricine are dreptul de a căuta, de a primi și de a face cunoscute informațiile oficiale. O persoană activă este una bine informată, o persoană neinformată este cu ușurință manipulată.

    De întrebat ar trebui să o facem permanent, de câte ori avem o nelămurire sau o suspiciune pentru că este vorba de noi și de viitorul nostru. Așadar, măcar astăzi, de ziua dreptului de a ști, haideți să ne exercităm acest drept. Direcția Cultură, Tineret, Sport și Turism vă propune să vizitați bibliotecile publice teritoriale pentru a vă informa cu lectură la acest capitol.

                                                 Ababii Angela, specialist principal DCTST