Noutăți

Zilele Diasporei în raionul Ștefan Vodă

Pe parcursul a trei zile (18-20 august) în cadrul Zilelor Diasporei în raionul Ștefan Vodă vor avea loc mai multe activităţi. Astfel, în bibliotecile din localitățile raionului se vor desfășura expoziții foto cu băștinașii plecați peste hotare cu genericul „Ambasadorii noștri în străinătate”, „Omul sfințește locul”, mese rotunde cu membrii diasporei reveniți în țară „Bine ați venit acasă”, „Țara are nevoie de experiența voastră”. Scopul acestor activități este consolidarea relațiilor și promovarea țării prin acțiuni comune, menite să dezvolte localitatea.

Centrul de artizanat „Țărăncuța” din s. Carahasani și muzeul „La bunici” din Tudora a pregătit pentru ziua de 19 august un program destinat generației al doilea de migranți – copiilor-adolescenți, originari din Moldova, cu participarea cărora se vor desfășura ateliere de creație pentru a cunoaște meșteșugurile strămoșilor: țesutul și olăritul.

La 20 august în biblioteca publică Ștefan Vodă va avea loc un recital literar-poetic „Vatra mea prinsă în colțul inimii”. Membrii diasporei care scriu poezie, proză vor avea posibilitate să le facă auzite de un public mai larg.

„Muzica și dansul de acasă – liantul cel mai bun între cei de aici și cei din străinătate” – hora de sărbătoare cu implicarea diasporei ce va avea loc în piața or. Ștefan Vodă la data de 25 august începând cu 18.00 va încununa acțiunile dedicate Zilelor Diasporei.

Maria Romanciuc, specialist principal DCTST