Cultură, Tineret, Sport și Turism Noutăți

Vorbind în limbajul dansului…

Pe 29 aprilie 2022 în Casa de Cultură din or.Ștefan Vodă s-a desfășurat festivalul raional «Dance Day – 2022» în cadrul Zilei Mondiale a Dansului, organizat de către Direcția cultură, tineret, sport și turism în colaborare cu Direcția generală educație și Direcția economie și atragerea investițiilor, sub egida Consiliului raional Ștefan Vodă.

La festival au participat 10 colective de dans de la Școlile de Arte ,,Maria Bieșu,, din or.Ștefan Vodă și s.Olănești și Casele de Cultură din raionul nostru și anume: ,,Nistruleț,, filiala Cioburciu (cond. Snejana Dumitrașcu), filiala Antonești (cond. Valentina Vition); filialala Crocmaz (cond. Aneta Pojar); or.Ștefan Vodă (cond. Liuba Damian); filiala Talmaza (cond. Ștefan Stăvilă), CC din s.Purcari (cond. Stella Răducan), CC din s.Copceac (cond. Raisa Ceban) și colectivele invitate din or.Căușeni și s.Zaim, r-ul Căușeni conduse de Cristina Veste și Larisa Laptev.

Dispoziția de sărbătoare a fost creată de către fanfara ,,Ciocârlia,, condusă de Igor Dumitrașcu și talentatele vocaliste din s.Olănești Ana Lutenco și Adelina Zagoreț (cond.Eugeniu Pahomov), care au frapat spectatorii prin vocalul lor.

Acțiunea a fost moderată de către încântătoarele prezentatoare Ana-Valeria Dumitrașcu și Corina Juravschi, studente la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din or.Chișinău, bucurând spectatorii prin voie bună și farmec. De oformarea muzicală a festivalului a avut grijă Ștefan Niță – tânărul director a Casei de Cultură din s.Ermoclia și muzicant talentat. Pe parcursul desfășurării activității, a dominat o amosferă ușoară și de sărbătoare, inundând sala cu voci de copii și muzică.

Cu prilejul deschiderii festivalului, cei prezenți au fost felicitați de către președintele raionului, Vasile Maxim; vicepreședintele raionului, Vladimir Baligari și șefa DCTST, Valetina Uța, căci un asemenea eveniment nu doar e un teren uimitor de start…este un prilej de motivare și decernare! Scopul urmărit a fost nu doar în aprecierea măiestriei participanților, dar și a oferi posibilitatea fiecărui copil de a avea încredere în sine, a-și demonstra și dezvolta abilitățile creative… A fi o parte din echipă, care unește toate stilurile de dans într-o formă unică a artei și a oamenilor în numele Prieteniei și Păcii, vorbind într-un singur limbaj – cel al Dansului!

Victoria Arutiunean, specialistă principală, DCTST