Noutăți

Voleibaliștii de la Răscăieți sunt campionii raionului

la 26 februarie curent, în sala sportivă a gimnaziului „M. Sîrghi” din s. Cioburciu direcția cultură, tineret, sport și turism în comun cu direcția generală educație au desfășurat turneul raional la volei. Participanții competițiilor au fost salutați de către dna Raisa Burduja, șefa DGE, dna Valentina Uța, șefa DCTST și dl Dumitru Wissotzky, primar de Cioburciu, care le-au urat sportivilor baftă, jocuri spectaculoase și dispoziție bună. De menționat, că primarul de Cioburciu, veteranul acestui gen de sport, ajuns la vârsta de 67 de ani, a ieșit pe teren și a demonstrat o joacă frumoasă și inteligentă, fiind un exemplu convingător pentru toată lumea – modul sănătos de viață, sportul face adevărate minuni și menține omul într-o condiție fizică și intelectuală de invidiat…

Șapte echipe de voleibaliști din localitățile raionului s-au întrunit pe terenul de joacă, fiecare cu dorința de a învinge adversarii și a câștiga Cupa raionului la volei. Duelurile sportive au fost captivante, suporterii apreciind cu aplauze măiestria jucătorilor. Unii ridicători serveau atacatorii din cele mai complicate poziții, au avut loc combinații tactice interesante și eficiente. Au fost și cazuri când mingea de zeci de ori trecea de la o echipă la altă, fiind ridicată în pofida loviturilor puternice sau celor mai neașteptate combinații.

Deși echipa din s. Feștelița n-a câștigat nicio joacă, tinerii au lăsat cele mai bune impresii, deoarece au demonstrat și tehnică bună, și spirit de echipă, și au depus eforturi pentru a nu ceda fatal în fața adversarilor cu mai multă experiență. Acești jucători au un potențial înalt care este necesar de valorificat la nivel local. Lipsa antrenorilor este o problemă nu numai pentru Feștelița, însă cu implicarea autorităților publice locale se poate de găsit o soluție. Dacă există interesul și dorința de a susține tineretul care nu petrece tot timpul în Internet sau în baruri, dar preferă sportul…

Au apărut jucători tineri în echipele din Răscăieți și Căplani, a întinerit și echipa raională a Ministerului de Afaceri Interne. Au jucat destoinic și veteranii voleiului din toate echipele.

În luptă aprigă pentru locul III între voleibaliștii de la Cioburciu și MAI au învins polițiștii. Joaca finală între cei de la Răscăieți și de la Căplani a fost spectaculoasă, însă norocul sportiv a fost pe partea echipei din Răscăieți care a devenit campiona raionului, fiind decernată cu cupa, medalii și minge de volei. Cu diplome au fost menționați veteranii și cei mai buni jucători ai turneului.

Cele mai înalte aprecieri și mulțumiri merită dl Grigore Vorfolomei, directorul școlii sportive raionale, care, în bază de voluntariat, s-a implicat activ în desfășurarea turneul raional la volei, la fel ca și în multe alte turnee de nivel raional.

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”