Cultură, Tineret, Sport și Turism Noutăți

Vocea tinerilor din raionul Ștefan Vodă dă tonul comunității

Noiembrie – Luna Tineretului.  În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr.552/1996, în a doua duminică a lunii noiembrie este marcată Ziua Națională a Tineretului. În acest context, autoritățile administrației publice locale sunt încurajate să desfășoare pe parcursul lunii noiembrie, activități și manifestări dedicate tinerilor. Tinerii din localitățile raionului Ștefan Vodă sunt curajoși, cutezători, nonconformiști, idealiști, hotărâți, ambițioși, iar toate  aceste calități proprii tinereții, valorificate eficient, vă pot ajuta să construiască lumea așa cum și-o doresc.  

Trăim într-o lume dinamică, cu provocări multiple, dar, în același timp, foarte flexibilă,predispusă la schimbări., în care ne confruntăm cu multiple crize, dificultăți, deficiențe. Cu asemenea dificultăți, sau cu și mai mari greutăți, s-au confruntat și generațiile anterioare, ale părinților, ale buneilor, însă nu au cedat. De aceea  tineretul de astăzi este îndemânat să ofere tot ce are mai bun acestui raion/ localităților, ca împreună să  ne bucurăm  și să dorim să rămânem acasă. Astăzi, 10 noiembrie 2022,  în cadrul   Consiliului Raional Ștefan Vodă, Consiliul Raional al Tinerilor s-a convocat în ședință cu genericul Post Forumul raional al Tinerilor, având scopul de a  elabora în  baza soluțiilor propuse la Forum,  un  plan de acțiuni consolidat dintre  Consiliul Raional al Tinerilor, Consiliul Raional al Elevilor, Direcția cultură, tineret, sport și turism, Fondul pentru Tineri Ștefan Vodă , în cadrul căruia s-au trasat liniile de conjuncție între  administrația publică locală și organizațiile de tineret, prin adoptarea și implementarea de politici efective ce vizează toate categoriile de tineri. Totodată, este importantă cooperarea cu primăriile, instituțiile publice și societatea civilă pentru a soluționa în mod concordat problemele existente și a aduce valoare adăugată situației tinerilor în societate. La lucrările forumului au participat dna Valentina Barbei, vicepreședinta Consiliului raional venind cu un mesaj de felicitare către tineri , dna Valentina Uța, șefa direcției cultură, tineret, sport și turism  menționând că Tinerii și organizațiile de tineret sunt susținători și puternici aliați în implementarea ODD ( Obiectivele de Dezvoltare Durabilă) alături de autorități publice locale, precum și mediul privat; dna Cătălina Damaschin, psiholog-consultant, Centrul de sănătate prietenos tinerilor Ștefan Vodă s-a axat pe promovarea sănătății și serviciilor de sănătate prietenoase tinerilor.

În această perioadă  prin intermediul instituțiilor  culturale din teritoriu avem concentrate o serie de activități și manifestări dedicate tinerilor, care au drept scop sporirea activismului civic și participării tinerilor în procesul de luare a deciziilor, activități referitoare la valorificarea potențialului creator al tinerilor, accesul în rândul acestora la programe și servicii de tineret.

Noiembrie – Luna Tineretului. Să sărbătorim spiritul ambițios, curajul și energia, pentru că ne arată zi de zi că își doresc și pot să producă schimbări semnificative.

Valentina Uța, șefa DCTST