Noutăți

Vizita la orfelinatul din Strășeni

Elevii gimnaziului „Alexandru cel Bun” s. Slobozia sub egida profesoarei de limbă engleză Iulia Berdos  participă activ în cadrul Programului eTwinning Plus lansat de Fundaţia Est-Europeană. Reţeaua eTwinning este o comunitate a şcolilor din Europa bazată pe colaborare unde profesorii desfăşoară diverse modalităţi creative de realizare a activităţilor educaţionale cu elevii.

Implicându-se în acest Program, elevii împreuna cu profesoara de limbă engleză Iulia Berdos au iniţiat proiectul „Familia în ochii copiilor”. Utilizând tehnologiile informaţionale participanţii la proiect, membrii clubului de limbă engleză, efectuează comunicări în limba engleză, schimb de experienţă cu semenii lor  in Armenia, Polonia, Turcia, Bulgaria şi Ucraina.

Una din activităţile planificate împreună cu partenerii în cadrul proiectului „Familia în ochii copiilor” a fost vizita la orfelinat.

Pentru realizarea activităţii date au fost organizate mai multe acţiuni: „Războiul bancnotelor”, „Copacul dăruirii”, scriere de mesaje, „Fii mai bun” în care s-au implicat elevii, pedagogii, părinţii, primarul satului Slobozia dl Anatolie Zavalişca, Ion Tiulei, directorul SRL „Farm Prod”, Igor Bevziuc, preşedintele CA „Slobozia-Hanesei”. Grupul ţintă de beneficiari au fost copiii de la școala de tip internat pentru copii orfani şi lipsiţi de grija părinţilor or. Străşeni.  Activităţile organizate de directorul adjunct educaţie dna Lilia Podar a rupt bariera de comunicare, a stabilit relaţii de colegialitate şi prietenie între elevii de la orfelinatul din Străşeni şi din Slobozia.

Buna dispoziţie, deschiderea de a afla mai multe lucruri despre viaţa şcolară a dominat pe parcursul întregii întâlniri. Copiii de la orfelinat au beneficiat de daruri, fructe proaspete, de o zi care le va rămâne în amintire. Urmează conferinţa online în limba engleză cu semenii din Armenia pentru diseminarea succesului proiectului realizat. Împreună putem face viaţa mai bună!

Petru BERDOS, directorul gimnaziului „Alexandru cel Bun”, s. Slobozia