Noutăți

“Viitorii lideri” – seminar pentru tineri organizat de AOAM

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova (AOAM) a organizat, recent, primul seminar în cadrul programului de educaţie pentru tinerii antreprenori din ţară. Evenimentul dedicat dezvoltării personale şi profesionale a adunat aproximativ o mie de participanţi. Seminarul a fost susținut de către speakerul profesionist cu o experienţă de 20 de ani în educaţia oamenilor maturi, Andy Szekely din România.
Scopul unor așa seminare este de a dezvolta businessul mic şi mijlociu din Moldova, iar unul din obiective este promovarea şi încurajarea tinerilor şi tinerilor antreprenori în special.
Fondatorul Asociaţiei Oamenilor de Afaceri, Vlad Plahotniuc, a declarat: “E o bună oportunitate pentru AOAM să fie iarăşi alături de voi, de tinerii, de viitorul ţării, de cei care poate deja şi-au lansat o afacere sau care urmează să și-o lanseze. Mediul de afaceri din Republica Moldova la fel ca şi alte domenii necesită modernizare, pe care eu cred că o puteţi face chiar voi, mulţi dintre cei aflaţi astăzi în această sală. Astăzi aveţi cu totul alte condiţii şi sunteţi privilegiaţi de diversitatea surselor de informaţie, de cunoştinţele pe care le aveţi. Şi prin evenimentul de astăzi organizat de AOAM, chiar sunteţi tot privilegiaţi”.
Într-o comunicare publică Andy Szekely, este convins că lucrurile în Moldova merg într-o direcţie corectă. „Mă aflu a patra dată în Chişinău. E mult mai uşor să vezi o diferenţă în bine atunci când nu ai fost ceva vreme. Aşa că vreau să vă felicit, pentru că aţi ales să fiţi astăzi aici. Din punctul acesta de vedere sunteţi ceea ce reprezintă cu siguranţă elita şi viitorul acestei ţări”.
Antreprenorii din raionul Ştefan Vodă care au participat la acest curs de instruire au rămas uimiți şi sunt de părere că astfel de seminare trebuie să se desfăşoare mai des.
„Cred că trebuie de încurajat astfel de seminare. Trebuie să avem mai multă informare în ceea ce ţine de dezvoltarea bussinesului mic, deoarece totul porneşte de jos”, a comentat conducătorul ÎI “Anişoara Nimerenco”, dl Ion Nimerenco.
„A fost un seminar instructiv în care am cunoscut multe lucruri noi: cum să ne programăm, cum să ne planificăm timpul cum să ne punem scopurile şi obiectivele„, a menționat dna Olga Istrati, administrator SRL ”Prăjitura Magică”.
Olesea MOISEEV,
specialist superior, direcția economie și atragerea investițiilor