Noutăți Servicii Desconcentrate

Viața are prioritate!

Poliția din Ștefan Vodă intensifică acțiunile în stradă menite să responsabilizeze și să disciplineze atât pietonii, cât și conducătorii auto cu privire la respectarea regulilor de circulație.
Astfel, în scopul eficientizării activităţii de prevenire şi reducerii numărului accidentelor de circulaţie cu implicarea participanţilor la trafic, în perioada 21 februarie – 30 martie 2022, în intervalul de timp 07²⁰ – 08³⁰ /1300 – 1400, urmează a fi amplasate forțele polițienești, în adiacentul instituţiilor de învăţământ de pe întreg teritoriul raionului Ștefan Vodă în scopul reducerii numărului de accidente. Totodată polițiștii vor desfășura activități de informare și sensibilizare a elevilor în instituțiile de învățămînt, cu referire la situația accidentară, comportamentul în trafic, regulile de traversare a pasajelor pietonale,etc.
Poliția amintește pietonilor că aceștia sunt deopotrivă participanți ai traficului rutier, prin urmare, încălcarea regulilor de circulație de către aceștia constituie contravenție, se sancţionează cu avertisment sau cu amendă în mărime de la 300 la 450 lei, potrivit art.245 alin.(1) al Codului Contravențional.
Totodată, reiterăm conducătorilor auto, că neacordarea priorității pietonilor constituie o faptă contravențională și se sancţionează cu amendă până la 1500 lei și cu aplicarea a 4 puncte de penalizare, în conformitate cu art. 238 alin.(3) al Codului Contravențional.
Stimați cetățeni obiectivul principal al polițiștilor este salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere.
                                Respectați regulile de circulație! Fiți în siguranță!