Noutăți

Veteranii războiului onoraţi de Ziua Victoriei asupra fascismului

Se trec zilele, se duc şi anii…

Trecut-au 74 de ani din ziua însemnată, în care milioane de oameni au scăpat de urgia fascistă. Multe jertfe s-au pus pe altarul victoriei, vieţi şi suflete schilodite. Mulţi s-au întors, dar mulţi au rămas şi zac în pământul rece, răpuşi de calvarul războiului.

În ziua de 9 mai ne închinăm cu recunoştinţă veteranilor, care an de an rămân tot mai puţini. În raionul nostru au rămas doar opt din ei, încărunţiţi, cu mai puţină putere, însă cu acelaşi dor de viaţă: Mocan Alexandru (s. Palanca), Puşcă Ananie (s. Căplani), Pavlicenco Serghei (s. Olăneşti), Steţenco Constantin (s. Purcari), Ceapchi Nichifor (or. Ştefan Vodă), Cerneavschi Simion (s. Volintiri) – participanţi în acţiunile de luptă; Poiasniuc Nadejda (s. Purcari) şi Gavrilovici Leonid (s. Tudora) – au lucrat în spatele frontului.

În numele conducerii raionului, veteranii au fost vizitaţi de către șeful secţiei administrativ-militare şi reprezentantul Consiliului raional, care au adus mesajul de plecăciune şi mulţumire pentru dovada de bărbăţie şi aportul adus la obţinerea Victoriei asupra fascismului. Florile recunoştinţei au fost însoţite de un mic ajutor în sumă a câte o mie de lei, acordat prin dispoziţia preşedintelui raionului dl Iurie Moiseev.