Noutăți

Veșnicia satului online

Institutul pentru Cultură și Drepturi Europene a prezentat la Ștefan Vodă proiectul „Veșnicia satului online”. La întâlnire cu Sergiu Croitoru, coordonatorul proiectului, au venit primarii și alte persoane cointeresate ca primăria localității să aibă un site.

Sergiu Croitoru a menționat că acest proiect național ambițios prevede dotarea localităților din mediu rural cu câte un site. Proiectul vine în întâmpinarea nevoilor comunităților de a asigura puntea de comunicare dintre administrațiile publice locale cu cetățenii. Prin intermediul paginii web APL va avea posibilitatea de a expune obiectivele de guvernare locală, să sporească transparența în procesul de luare a deciziilor, să promoveze localitatea și oamenii în mediu online, să scoată din anonimat ocupațiile, tradițiile și obiceiurile localnicilor. Site-ul reprezintă cartea de vizită a primăriei unde se pot plasa diferite informații, hotărârile locale, noutățile legislative de interes public. Portalul este instrument util pentru investitori dacă APL are intenția de a accesa fondurile europene. Site-ul permite realizarea sondajelor cu privirea la anumite probleme ale locuitorilor, promovarea agenților economici locali sau alte proiecte ale comunității, atragerea turiștilor etc.

Primăriile din mediul rural care manifestă interes pentru prezentul proiect, semnează contractul de donație și acordul de colaborare. Institutul pentru Cultură și Drepturi europene asigură dotarea fiecărei primării cu un site web pe platforma „Wordpress” și oferirea unei adrese de e-mail personalizate.

Prin urmare, 12 primari au semnat contractule și acordul de colaborare. „Ușa” rămâne deschisă și pentru celelalte primării.

Contacte:

e-mail:CONTACT@PRIMARIE.MD

Coordonator proiect: Sergiu Croitor, tel. (+373)68-40-99-70

www.FAEBOOC.COM/PRIMARIE.MD