Noutăți

Vasile Maxim este noul președinte al raionului Ștefan Vodă

La 26 noiembrie curent, consilierii raionali au fost convocați în ședința extraordinară a Consiliului raional Ștefan Vodă. Ședința a fost prezidată de către dl Nicolae Orlov, consilier din partea PSRM. La ordinea de zi au fost puse 7 chestiuni organizatorice printre care 2 foarte importante pentru toată comunitatea raională: e vorba de alegerea președintelui raionului și a vicepreședinților.

La funcția de președinte al raionului a fost propusă doar candidatura dlui Vasile Maxim din fracțiunea PSRM, pentru care au votat 18 consilieri raionali din 33, membri ai două fracțiuni – PSRM și PD. Reprezentanți ai fracțiunii PAS s-au abținut de la vot, DA – au votat împotrivă, fracțiunea independentă n-a votat.

De menționat, dl Maxim în trecutul apropiat a deținut funcția de vicepreședinte al raionului pe probleme economice, a activat în calitate de consilier raional, astfel nu este novice în politică și administrația publică. După ce dl Maxim a mulțumit consilierilor pentru încrederea acordată, dânsul a promis că va reprezentata interesele tuturor cetățenilor raionului și va depune eforturi susținute, experiența  pentru a face față cerințelor și așteptărilor alegătorilor.

  Noul președinte a adus mulțumiri pentru munca depusă cu abnegație fostei conduceri ai raionului – dlui Iurie Moiseev, președintele raionului în exercițiu, dlor Vasile Gherman și Alexandru Pavlicenco, vicepreședinții raionului, mandatul cărora a încetat.

În calitate de vicepreședinți ai raionului au fost aleși dl Vladimir Baligari, fracțiunea PD, cu 21 de voturi și dna Valentina Barbei, agent economic din s. Tudora, cu 20 de voturi.

Toate deciziile au fost aprobate cu majoritatea voturilor.

 

 

La tribună – dl Vladimir Baligari, vicepreședintele raionului

Dna Valentina Barbei, vicepreședintele raionului