Noutăți

Vara fierbinte pentru lucrătorii din sfera culturii

Direcția cultură, tineret, sport și turism a organizat, la 5 mai curent, un seminar informativ pentru directorii caselor și căminelor de cultură și conducătorii artistici din localitățile raionului. Dna Valentina Uța, șefa DCTST, a adus la cunoștința prezenței agenda evenimentelor importante pentru lunile iunie-august care include sărbători naționale, datele comemorative, zilele profesionale. În cadrul seminarului s-au dat recomandări metodice pentru organizarea activităților culturale. Astfel, la 15 iunie, va fi comemorat poetul M. Eminescu, expoziția de costume tradiționale cu genericul „Tradiția care unește” în cadrul Zilei Naționale a Portului Popular va avea loc la 1 iulie în casa de cultură Ștefan Vodă. La 2 iulie va fi comemorat Ștefan cel Sfânt la 514 ani de la moarte. În iulie (ziua încă nu este precizată) în s. Tudora se va desfășura expoziția-târg cultural-turistică „Hai la piersici” ajunsă la al treilea ediție. La finele lunii august vor fi organizate activități de amploare dedicate Zilei Independenții, Sărbătorii Naționale „Limba noastră” și se va desfășura festivalul-concurs raional de cântec și poezie patriotică cu genericul „Ștefan, Ștefan, Domn cel Mare”.

De menționat, că specialiștii direcției cultură, tineret, sport și turism, lucrătorii din domeniul culturii din localitățile raionului, în pofida remunerării umilitoare, depun eforturi susținute și mult suflet în organizarea și desfășurarea activităților culturale, raionale și locale, de fiecare dată uimind publicul prin originalitatea și diversitatea lor.

Dna Maria Romanciuc, specialistul principal al DCTST, a vorbit despre noul Regulament privind organizarea și funcționarea caselor de cultură care se află în proces de elaborare la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.