Noutăți

Vânătorii colectivului primar Popeasca au luat revanșa

În cadrul subdiviziunii teritoriale Ștefan Vodă a Societății vânătorilor și pescarilor Republicii Moldova, la 25 iunie curent, în preajma s. Popeasca, s-au desfășurat competițiile raionale la tir sportiv, proba skeet. (Proba skeet este un sport individual care constă în tragerea cu cea mai mare precizie la țintă în mișcare (talere sau discuri din argilă). La întreceri au participat reprezentanți ai mai multor colective primare de vânători din raion.

Într-un loc pitoresc a fost amenajat tirul improvizat unde vânătorii s-au întrecut în măiestria ochirii talerelor aruncate în aer.  Totalurile au fost făcute la două compartimente – individual și per echipă. Evident, fiecare vânător nutrea în sine dorința de a câștiga competițiile, dar toată lumea a fost curioasă să vadă cum vor concura echipele, deoarece vânătorii din Popeasca care au pierdut competiția în anul trecut își doreau revanșa.

În proba individuală au fost mai buni vânătorii colectivului primar Popeasca, ocupând toate locurile premiante: Mihail Miron – locul III (13 puncte din 15 posibile), Vitalie Pădureț – II (13 puncte), Sergiu Ciocoi – 14 puncte. În cazul stabilirii locului II și II, a avut loc schimbul de focuri adăugător, până la primul eșec, deorece ambii vânători au acumulat acelaș punctaj.

Astfel, spre marea bucurie și satisfacție, colectivul primar de vânători Popeasca, președinte Radu Buzilă, a reușit să demonstreze că este cel mai bun din raion, ocupând locul I și recuperând Cupa transmisibilă. Rezultatul lor este impresionant – 40 de puncte din 45 posibile. Colectivul primar de vânători nr. 3 Ștefan Vodă, președinte Alexandru Platon, învingătorul anului 2017, a înregistrat un rezultat cu 11 puncte mai mic – 29, ocupând locul II, iar acei din Ermoclia, președinte Valeriu Buzulan, s-au plasat pe locul III cu 28 de puncte.

Învingătorii au fost decernați cu diplome, medalii și cupe de gradul corespunzător rezultatelor obținute. Competițiile au fost organizate de către dl Ion Pădureț, managerul subdiviziunii teritoriale Ștefan Vodă a SVPM.

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”