Noutăți

Vaccinarea – instrumentul de luptă anticovid-19

Astazi, 14 iunie 2021 președintele raionului a convocat conducătorii serviciilor și întreprinderilor din teritoriu. În cadrul întrevederii s-a discutat despre situația epidemiologică în raion, măsurile de prevenire și control a virusului COVID-19, inclusiv procesul de imunizare.

Reprezentanții instituțiilor medicale spitalicești: Valeriu Boian (Centrul de Sănătate Publică) și Mariana Haret (Centru de Sănătate Ștefan Vodă) au prezentat informații și date statistice, potrivit cărora scăderea numărului cazurilor de COVID-19 se datorează vaccinării populației. Însă, după cum au menționat medicii, în raionul Ștefan Vodă procesul de imunizare decurge lent. La zi rata de vaccinare în raion a ajuns doar la 9,8%. În pofida faptului micșorării numărului de infectări, este nevoie să continuie procesul de vaccinare, până se va atinge imunitatea colectivă împotriva virusului. Specialiștii estimeaza ca populatia trebuie vaccinata intr-un procent de 70% pentru a reduce semnificativ COVID-19.

În acest sens, conducerea raionului și reprezentanții instituțiilor medicale au făcut apel către conducători de a informa angajații instituțiilor reprezentate despre necesitatea vaccinării împotriva COVID-19. S-a menționat că centrele de sănătate dispun de vaccin, acesta se administrează gratis. Rămâne doar ca fiecare locuitor al raionului să conștientizeze necesitatea imunizării, pentru a se proteja persoanal și pentru a asigura interacținea liberă cu membrii familiei, colegii etc.