La 16 noiembrie 2021, a fost lansată Campania națională de prevenire și dialog comunitar «Bună ziua!». Timp de 2 săptămâni, în echipe mixte, polițiștii împreună cu carabinierii și pompierii, precum și salvatorii împreună cu polițiștii de frontieră vor activează în echipaje mixte, pentru a soluționa un spectru de probleme legate de ordinea și securitatea publică cu care se confruntă cetățenii.
Scopul campaniei este sporirea siguranței și liniștii publice prin activități de prevenire și prezență activă a tuturor angajaților subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne în viața comunității.
Astăzi, 26 noiembrie, în cadrul Campaniei «Bună Ziua!» Inspectoratul de Poliție Ștefan Vodă a desfășurat Ziua ușilor deschise.
Evenimentul a avut loc pe terenul sportiv din orașul Ștefan Vodă, în cadrul căreia s-au întrunit instituțiile de forță a Ministerului Afacerilor Interne: Inspectoratul de Poliție Ștefan Vodă, Serviciul Situații Excepționale Ștefan Vodă a IGSU, Direcția Regională ,,EST” a Inspectoratului General a Poliției de Frontieră și Serviciului patrulare Anenii Noi, Bender, Căuşeni, Ştefan Vodă al Secţiei patrulare „Centru” a Direcţiei Patrulare „Centru” a Inspectoratului naţional de securitate publică al IGP al MAI.
Elevii și profesorii liceului teoretic Ștefan Vodă și a Școlii profesionale Ștefan Vodă, dar și vizitatorii mai mici veniți cu părinții, au avut posibilitatea să cunoască mai îndeaproape specificul lucrului serviciilor menționate, să vadă echipamentul de serviciu, armele din dotare, autospecialele folosite în îndeplinirea atribuţiilor. Vizitatorii au avut prilejul să afle cum se realizează o amprentare, cum se face un portret robot, cum se preiau apelurile de urgenţă şi cum se intervine. Au învățat să diferențieze uniformele angajaților și să cunoască tehnica și simbolica fiecărui serviciu, să admire abilitățile patrupezilor învăţaţi să reţină infractori şi să depisteze substanţe narcotice ori explozive.
De asemenea, elevilor le-au fost testatate cunoştinţele de educaţie rutiera, regulele de circulație, precum și regulele de acționare în cazuri de urgență.
Activitatea a avut drept scop, sporirea gradului de socializare dintre elevi şi polițiști, familiarizarea locuitorilor orașului cu specificul şi riscurile funcționarului public cu statut special cu care se confruntă zilnic în desfășurarea activităților de serviciu și, nu în ultimul rând, pentru a sublinia importanţa fiecărei persoane la nivel social.