Noutăți

Un rezultat frumos al Programului de Granturi Mici

E vorba de proiectul ,,Memorialul Victoriei – un loc de mândrie” din s. Viișoara. Circa 38% din locuitori constituie oamenii în etate, care s-au adresat la tinerii satului cu propunerea de a instala niște bănci la memorial. În fiecare an în ziua de 9 mai locuitorii primesc oaspeți din Ucraina, Belarus, Rusia, Germania. O mare parte din ei sunt oameni în etate și le venea problematic să se afle în picioare la activitate.

Așadar, după finanțarea acestui proiect, au fost procurate și instalate 5 bănci. Deoarece memorialul este plasat în parcul din centrul satului de aceste bănci beneficiază și mamele cu copii mici ce se plimbă seara prin parc cu cărucioarele. Drumul spre magazin tot este așezat în această zonă și băncile permit oamenilor în etate să facă un pas de răgaz pentru a-și lua puteri de a continua drumul.

Suntem mândri că am finanțat un astfel de proiect frumos și cu impact!

Acest proiect este finanțat în cadrul Programului de Granturi Mici lansat de FpT Ștefan Vodă, din resursele acordate de Fundația Est-Europeană / East Europe Foundation – Moldova , cu susținerea financiară a Suediei și cu suportul financiar al Consiliului raional Ștefan Vodă.

Fondul pentru Tineri Ștefan Vodă