Noutăți

Un post de pompieri, inaugurat la Talmaza

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI la 5 august curent a inaugurat un nou post de pompieri în localitatea Talmaza, raionul Ștefan Vodă. La evenimentul de lansare a remizei a participat conducerea Serviciului Situații Excepționale și reprezentanți ai administrației publice centrale și locale.

Conform conceptului, stația de salvatori va deservi satul, dar și alte localități învecinate. Începând cu ziua de 5 augfusti localnicii pot apela în caz de situații de risc la pompierii civili, care reprezintă prima forță de intervenție într-un incendiu, sau o altă situație excepțională. În remiza de salvatori vor activa 6 pompieri, selectați din localitatea de baștină, satul Talmaza.

Salvatorii civili au fost instruiți de cei profesioniști timp de câteva săptămâni, iar după o testare a cunoștințelor obținute au primit și costume de luptă. Mai mult, în contextul susținerii acestui proiect, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a oferit o autospecială de intervenție, care va fi utilizată pentru lichidarea consecințelor situațiilor excepționale.

Conform programului de consolidarea a serviciului salvatori și pompieri în localitățile rurale, până în anul 2020 în Republica Moldova urmează a fi deschise o sută de stații de pompieri. Acestea vor avea menirea să intervină primele la situații de risc, pentru a micșora timpul de răspuns. Începând cu anul 2011, în țara noastră au fost lansate peste 20 de posturi de pompieri unde activează civili.

Sursa: dse.md