Comunicate Medicina Noutăți

Un obiectiv atins în sporirea calității asistenței medicale pentru femeile din raionul Ștefan Vodă

Luni, 6 martie 2023, a avut loc ceremonia de inaugurare după renovare a secției obstetrico-ginecologice a IMSP ,,Spitalul raional Ștefan Vodă”, cu participarea Ambasadorului Statelor Unite ale Americii, Kent Logsdon alături de vicepreședintele raionului, Vladimir Baligari, primarul orașului Ștefan Vodă, Vladislav Cociu și secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Ion Prisacaru.

Lucrările de renovare au fost realizate în cadrul parteneriatului dintre cetățenii SUA și a Republicii Moldova cu efortule comune întreprinse de comandamentul Forțelor Armate SUA în Europa, Oficiul cooperare militară a Ambasadei SUA în Republica Moldova (NAVFAC). Costul lucrărilor efectuate constituie 280000 $.

Secția este dotată cu echipament pentru acordarea serviciilor medicale necesare, dispune de 10 paturi obstetricale și 5 paturi ginecologice. Fiecare salon dispune de blocuri sanitare.

 

Proiectul demonstrează angajamentul Statelor Unite de a sprijini eforturile Guvernului Republicii Moldova de a spori calitatea asistenței medicale pentru femeile din raionul Ștefan Vodă.