Noutăți

Un grant proiectului BAW pentru antreprenoarea din Ștefan Vodă

Recent, Instituția Publică Incubatorul de Afaceri din Ștefan Vodă a participat la conferința de totalizare Proiectului „Business Academy for Women” (BAW), finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM). Durata proiectului a fost de 18 luni, perioadă în care peste 300 de femei de pe întreg teritoriul Republicii Moldova, inclusiv raioanele din stânga Nistrului și UTA Găgăuzia, au fost instruite cum să-și gestioneze afacerile, 30 de mentori au oferit suport femeilor antreprenoare, iar 10 afaceri gestionate de femei au beneficiat de finanțare nerambursabilă în valoare de circa 120 mii lei per proiect investițional.

Printre beneficiari de grant se regăsește și rezidentul Incubatorului de Afaceri din Ștefan Vodă Lungu Ana Maria, administratorul SRL „Arta Esteticii”, care prestează servicii în cosmetologie. Mijloacele financiare obținute din acest grant sunt destinați pentru dezvoltarea afacerii.

La conferința de totalizare a Proiectului au participat reprezentanții Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Ministerului Economie și Infrastructură (MEI) și beneficiarele proiectului BAW.

Obiectivul general al Proiectului a fost fixat pe abilitarea economică și socială a femeilor din zonele rurale, iar scopul – de a oferi femeilor șansa să-și realizeze potențialul său de antreprenoare prin dezvoltarea abilităților de gestionare a afacerii și de a facilita accesul femeilor la tehnologii productive în scopul consolidării și creșterii capacității de maximizare a veniturilor întreprinderilor gestionate de femei.

Tatiana CUCLENCO, administrator IP IASV