Noutăți

Un an fructuos pentru Consiliul Raional al Elevilor

Recent, în incinta Direcției Generale Educație (DGE) s-a desfășurat cea de-a patra ședință a Consiliului Raional al Elevilor (CRE). A fost o activitate în cadrul căreia membrii Consiliului si-au putut împărtăși experiența proprie de la unele activități în care s-au implicat activ și au obținut rezultate frumoase, de asemenea s-au cunoscut mai bine și au strâns legătura dintre ei.

La ordinea de zi au fost pusă prezentarea raportului CRE si a rapoartelor Consiliilor Locale ale Elevilor (CLE).

La ședință au fost prezenți toți membrii. După ce Vlada Guțu, președintele CRE, a prezentat raportul, membrii CRE s-au divizat în 5 grupe pentru a depista punctele tari, punctele slabe în activitatea CRE și a elabora sugestii pentru viitorii consilieri raionali. A fost evidențiat un sir de activități frumoase, diferite de la o instituție la alta, originale în desfășurare. Toate grupele au făcut prezentări astfel s-a reușit să fie atinse multe probleme și găsite soluții potrivite. Această chestiune a fost una informativă dar și foarte captivantă, deoarece elevii au făcut un schimb de experiență impresionantă, fiind motivați să implementeze în școlile lor activități creative inspirate de la colegii săi. Membrii CRE au întocmit un testament pentru CRE 2018-2019 în care le-au dat și unele sugestii. Președintele CRE Vlada Gutu și-a împărtășit impresiile despre activitatea sa în CNE, a vorbit despre oportunitățile ce oferă participarea în CNE, a îndemnat membrii CRE să aplice la selecția membrilor CNE care durează până pe 30 mai.

Consiliul Raional al Elevilor și-a atins toate obiectivele propuse la început de activitate, membrii CRE au reușit să se perfecționeze și să facă un schimb de experiența deosebit.

Tuturor vă dorim o vacanta plăcuta, plină de activități noi, succese în tot ceea ce faceți. Și așteptam noi membri a Consiliului Raional al Elevilor.

Doina MIDRIGAN, membra și secretara CRE

Evelina TUDORICA, membra CRE