Noutăți

Turneul in memoriam lui Efim Batîr

Raionul Ștefan Vodă găzduiește astăzi, 24 septembrie 2016, un turneu republican la lupte libere, greco-romane și judo, ediția a VI-a. Turneul este organizat în fiecare an în memoria reputatului sportiv și antrenor emerit al republicii Moldova Efim Batîr, care a contribuit cu pricepere, dăruire de sine și pasiune la formarea a numeroase generații de tineri luptători.

Pe lângă echipa raionului Ștefan Vodă și-au anunțat prezența 27 echipe din Chișinău, raioanele Căușeni, Sângerei, Florești, Ceadâr-Lunga, Hâncești, Cimișlia,  Bender, Tiraspol.

La eveniment au participat dl Nicolae Molozea, președintele raionului Ștefan Vodă, dnii Vasile Gherman și Alexandru Pavlicenco, vicepreședinți ai raionului, șefi ai direcțiilor raionale, membrii familiei Batîr, prieteni.

— Sunt unul dintre cei care am stat la inițierea acestui turneu, astfel exprimând recunoștința emeritului antreprenor Efim Batîr, care a educat generații de luptători, ducându-ne faima raionului departe după hotarele lui.

Personal, fiind maistru în sport, am o atitudine deosebit de specială pentru toți sportivii pe care îi încurajez și le doresc succes, a menționat în alocuțiunea sa dl Nicolae Molozea, președintele raionului.

20160924_100825

Turneul se desfășoară pe tei spații de luptă, sportivii fiind împărții pe 21 nivele de vârstă și 24 categorii de greutate.

20160924_100830