Noutăți

Tricolorul – Drapelul sufletului meu! Tricolorul – Drapelul sufletului nostru!

Astăzi, 27 aprilie, este marcată Ziua Drapelului de Stat.

În această zi, drapelul național este arborat în mod solemn și omagiat în toată țara. În raionul Ștefan Vodă, de la primele ore ale dimineții în toate localitățile au fost împărțite câteva sute de panglici tricolore. Câțiva zeci de tineri pe biciclete cu Tricolorul au parcurs distanța Talmaza-Cioburciu-Răscăieți și înapoi, în semn de omagiu adus drapelului.

Conducerea raionului, funcționarii publici, reprezentanții organelor de drept, primarul urbei și angajații primăriei Ștefan Vodă, au onorat Drapelul de Stat în centrul orașului. Nu a fost o simplă ceremonie, ci dovadă a respectului pentru Tricolor, totodată pentru istoria, cultura și tradițiile noastre, factorul principal de menținere a păcii și înțelegerii interetnice.

Precum a menționat Vasile Maxim, președintele raionului: Astăzi este un bun prilej de a ne simți mândri pentru ceea ce reprezintă Republica Moldova, să devenim mai conștiincioși și să purtăm mereu în minte și suflet spiritul de mândrie și patriotism al simbolicii Drapelului de Stat. Acesta fiind unul din simbolurile principale ale suveranității și independenței, unității și indivizibilității Republicii Moldova. (…) Drapelul de Stat înseamnă mândrie, emoții, curaj, statalitate, independență și, nu în ultimul rând, ne definește pe noi ca cetățeni ai acestui stat.

Semnificativă și de maximă emotivitate a fost prezența tinerilor din cinci raioane ale Moldovei, care zilele acestea participă la o acțiune de consolidare și instruire de implicare civică în susținerea comunității în cadrul Programului ,,Youth Activation Program 2.0,,. Tinerii cu mândrie au adus în piața Libertății în fața celor prezenți și a monumentului domnitorului Ștefan cel Mare, Drapelul de Stat pe fonul unei melodii patriotice plină de sens.

Evenimentul a fost încununat cu  depunere de flori la monumentul voievodului – apărător al valorilor sacre de stat și defileul Tricolorului pe străzile principale a orașului.