Noutăți

Trei primării au răspuns inițiativei Programului Novateca „1+1”

În primăvara anului curent Programul Novateca a lansat inițiativa 1+1, adresând tuturor bibliotecilor din țară următorul mesaj: „Obțineți un nou computer sau tabletă pentru biblioteca dvs. Expediați aplicația dvs. la secția cultură și primiți încă o unitate a echipamentului respectiv din partea Novateca”.

Astfel, dacă bibliotecile izbuteau, prin conlucrare cu APL, agenții economici din localitate și alți sponsori, să procure un computer, tabletă, laptop, proiector multimedia, imprimantă multifuncțională, atunci primeau de la Novatecă încă o unitate din cele enumerate.

Numai trei biblioteci publice din raionul Ștefan Vodă – cele din satele Popeasca, Căplani și Palanca – au reușit să beneficieze de această inițiativă grație receptivității și susținerii din partea consiliilor locale și a primarilor localităților.

Ca rezultat, biblioteca publică din Popeasca a primit în dar un computer modern (9000 lei), iar cea din Căplani – o tabletă performantă (7000 lei). De la Palanca a venit următorul mesaj: „Mulţumim mult consiliului local, primarului Larisa Voloh pentru implicare şi colaborare cu biblioteca publică în cadrul iniţiativei 1+1 lansată de Programul Novateca şi pentru procurarea unui laptop şi unei tablete bibliotecii, ce vor satisface necesităţile informaţionale utilizatorilor”. Prețul total a echipamentului procurat de primăria Palancă constituie 11 mii lei.

Bravo bibliotecarilor activi și insistenți, dar și administrațiilor publice locale care au demonstrat prin fapte atitudinea sa față de cultură, față de necesitățile intelectuale și informaționale ale concetățenilor săi.

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”